
Trik koji kuvari ne otkrivaju rado: Ovako će vam meso biti mekano i sočno kao iz restorana
Da svaki obrok sa mesom postane prava gozba

Pitate se zašto vam šnicla ne bude sočna i ukusna kao kad je pripreme kuvari u restoranima. To je zato što oni znaju neke cake koje vi još niste otkrili.
Ovog puta otkrićemo vam nekoliko trikova, a među njima je i jedan koji kuvari ne otkrivaju rado.
Za početak, marinada je važna. Poznato je da je meso uvek lepše ako dugo odstoji u marinadi. Upiće sokove aromatične smese i nakon pečenja biće softanije i manje žilavo.
Ako ga dinstate, najbolje je da poklopite posudu kako bi se u posudi zadržala vlaga i praktično se meso “obarilo” u sopstvenim sokovima.
A tu je još jedan trik, mala tajna šefova kuhinje.
– Nikada ne uklanjajte kost sa odrezaka. Tokom procesa prženja, ova kost daje mesu izvanredan ukus. Potrebno je samo da napravite plitki rez duž kostiju. Tako će se meso dobro ispržiti, a kost će puštati svoje sokove i njima “zalivati” meso.
pročitajte još
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari