Recept dana: Slasni keksići od čokolade, praznik za vaša nepca

07.05.2021

06:08 >> 06:06

0

Na krajevima hrskavi, a bukvalno se tope u ustima

Recept dana: Slasni keksići od čokolade, praznik za vaša nepca
Copyright Unsplash/Brent Ninaber

Ne zna se da li su lepši kada se jedu topli ili hladni. Odlično se slažu uz kafu, čašu mleka ili sok od pomorandže. Deca će ih obožavati, a ni odrasli neće moći da uzmu samo jedan.

Priprema je jednostavna, a ukus božanstven. Na krajevima hrskav, a bukvalno se topi u ustima. Evo kako se pripremaju najpopularniji keksići sa čokoladom.

Sastojci:

  • 250 g omekšanog maslaca
  • 350 g smeđeg šećera
  • 2 jaja
  • 350 g brašna
  • kašičica sode bikarbone
  • 100 g kakaa u prahu
  • 200 g komadića čokolade
  • prstohvat morske soli

Način pripreme:

Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni, pa izmiksajte maslac, šećer i so tako da smesa bude pahuljasta. Potom u to umešajte jedno po jedno jaje.

Brašno izmešajte sa sodom bikarbonom i kakaom, pa uspite u smesu s maslacem. Lagano kutlačom promešajte da se sastojci dobro sjedine, pa dodajte i komadiće čokolade.

Po kašiku smese stavljajte na pleh obložen papirom sa pečenje, a između svake gomilice ostavite malo slobodnog prostora. Pecite 12 do 15 minuta dok se keksići ne rašire i postanu hrskavi po ivicama. Ostavite da se malo ohlade.

Pixabay

Savet plus:

Smesu za keksiće možete držati u frižideru dva dana ili u zamrzivaču do mesec dana. Ukoliko ih pripremate od hladne smese, tad rukama napravite kuglice i slažite ih na pleh.

Sirove kuglice možete i zamrznuti, pa kasnije bez odleđivanja stavljati u rernu, ali onda računajte da keksiće treba peći nekoliko minuta duže.

Po želji u smesu možete dodati i komadiće pečenog lešnika – stavite ih na vruć tiganj i kratko zagrejte, dok ne osetite onaj fini miris lešnika. Potom odmah uklonite iz tiganja kako se ne bi prepekli.

Bon appetit!

pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike