Da li je ovo najbolji trik za stavljanje pek-papira u kalup?

25.05.2021

12:50 >> 10:29

0

Autor: Z. A.

Ponekad je veliki izazov obložiti okrugli kalup za tortu pravougaonim papirom za pečenje. Ali sa ovim genijalnim trikom to je vrlo lako

Da li je ovo najbolji trik za stavljanje pek-papira u kalup?
Copyright Pixabay

Ako volite da pečete kolače, znate da ponekda možete naići na neke neočekivane prpreke. Nekad su sastojci prehladni i testo vam ne uspe, drugi put vam ne ispadne sneg kako treba – ili pak okrugli kalup za tortu treba da obložite papirom za pečenje. A to lakše reći nego učiniti, uostalom, pravogaoni papir za pečenje teško će stati u okrugli kalup.

Srećom, postoji jednostavan trik sa kojim to savršeno funkcioniše!

Ovako deluje domišljati trik s papirom za pečenje

Dakle, kada treba da obložite okrugli kalup za torte papirom za pečenje, to možete učiniti vrlo jednostavno tako što ćete kratko namočiti izrezan komad papira za pečenje u mlaku vodu.
Čim osetite da je mekan i savitljiv, možete ga izvaditi, dobro iscediti i zatim pažljivo raširiti. Sada se papir za pečenje može lako položiti u okrugli kalup. Kako biste sprečili klizanje, lagano ga pritisnite i izravnajte – i gotovo. Zatim možete staviti testo u kalup za torte obložen papirom za pečenje.

Pixabay

I ova caka takođe može da vam pomogne

Alternativa namočenom papiru za pečenje može biti dodavanje malo ulja u kalup. Pre nego što papir za pečenje stavite u kalup za tortu, na podlogu stavite malo ulja i ravnomerno rasporedite. Zatim možete staviti papir za pečenje na tanki film ulja i pritisnuti ga pravo na dno kalupa kako kasnije ne bi skliznuo.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike