Danas je njegov dan: Ako niste znali, ni hamburger ne znate da jedete pravilno, kažu stručnjaci

28.05.2021

12:50 >> 12:51

0

Autor: Z. A.

Ali brzo se uči šta je ispravno

Danas je njegov dan: Ako niste znali, ni hamburger ne znate da jedete pravilno, kažu stručnjaci
Copyright Pexels

Čak i u tome grešimo. A kad pročitate o čemu je reč, biće vam logično.

Danas se obeležava Međunarodni dan hamburgera – jednog od najomiljenijih jela već generacijama koje je jako teško pojesti uredno. Uglavnom dodaci koji idu uz meso ispadaju na sve strane, sos curi niz bradu i prsti su slepljeni od topljenog sira.
Ipak, ako je suditi po onome što tvrde stručnjaci, možda to ipak ne bi trebalo da se događa? Čini se kako sve vreme pogrešno jedemo ovo ukusno jelo.

Sajmon Djuks, osnivač portala Burger Lad, podelio je s publikom uputstva za pravilno jedenje hamburgera. Kako kaže, način na koji se hamburgeri poslužuju u restoranima isključivo je estetske prirode, a evo kako ih treba jesti.

– Kruna (vrh peciva) deblja je od podnožja zbog čega bi, za bolji doživljaj jela, trebalo hamburger okrenuti naopako pre nego što ga počnete jesti. Kruna će tada zadržati težinu kompletnog sadržaja i verovatnoća da će vam se hamburger raspasti u rukama mnogo je manja. Pravi poznavaoci hamburgera uvek bi trebalo da ih jedu naopako.

Pexels

Javili su se i neki gurmani koji tvrde da bi najbolje bilo hamburger iseći na komade čim vam stigne na sto, ali većina se ipak priklanja teoriji o naopakom jedenju, prenosi Daily Mail.

– Kad zagrizete hamburger, vaš jezik dotiče ga s donje strane, što znači da ćete bolje osetiti okus svih dodataka u hamburgeru budete li ga jeli preokrenutog tvrdi jedan od sudionika rasprave i dodaje: – Ako ga jedete na ovaj način, jezik će doći u dodir s dodacima sekundu pre nego s testom, što je idealan redosled. Budući da pecivo za hamburger ima deblji vrh nego dno, svi oni fini sokovi upitće se u gornji deo ako ga okrenete naopačke.

Pexels

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike