Recept dana: Domaći sladoled od čokolade, idealan za vrućine, s osvežavajućim ukusom koji izaziva ekstazu
Uz samo nekoliko sastojaka i minimalno vremena, možete napraviti desert koji će oduševiti sve, od najmlađih do najstarijih
Leto nam i dalje donosi visoke temperature, a sa njima i želju za osvežavajućim poslasticama koje će nas rashladiti i pružiti nam trenutak uživanja. Čak i najveći ljubitelji raskošnih torti i kolača tokom letnjih vrućina često posežu za nečim lakšim i osvežavajućim. A šta može biti bolji izbor od domaćeg sladoleda? Ova poslastica ne samo da osvežava, već i pruža pregršt mogućnosti za kreativnost u kuhinji.
Ukoliko mislite da je pravljenje domaćeg sladoleda komplikovano i da zahteva posebnu opremu, imamo sjajnu vest za vas! Uz ovaj jednostavan recept, biće vam potreban samo električni mikser i nekoliko osnovnih sastojaka koje verovatno već imate kod kuće.
Za samo deset minuta pripreme, možete uživati u kremastom, bogatom čokoladnom sladoledu koji će oduševiti sve članove porodice i goste.
Leto je idealno vreme da se prepustite uživanju u domaćim poslasticama, a ovaj recept za čokoladni sladoled je savršen način da se rashladite i zadovoljite svoju potrebu za slatkim. Isprobajte ovaj recept već danas i uživajte u pravom letnjem osveženju!
Vreme pripreme:
- 10 minuta +5 sati hlađenje
Sastojci:
- 500 ml pavlake za šlag
- 300 g kondenzovanog mleka
- 30 g nezaslađenog kakaoa
- 2 kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
1. Pre nego što započnete pripremu, obavezno ohladite pavlaku za šlag. Hladna pavlaka će omogućiti da dobijete savršeno kremast sladoled.
2. U veliku činiju stavite pavlaku, kondenzovano mleko, koje možete i sami lako da napravite za svega pet minuta, kakao i ekstrakt vanile.
3. Koristeći električni mikser, mešajte sastojke dok ne dobijete gustu i kremastu smesu.
4. Ako niste ljubitelj čokoladnog sladoleda, jednostavno izostavite kakao. Takođe, možete dodati komadiće čokolade, izlomljeni keks, voće ili orašaste plodove kako biste obogatili ukus.
5. Pripremljenu smesu sipajte u posudu pogodnu za zamrzavanje i stavite u zamrzivač. Sladoled treba da se hladi najmanje pet sati kako bi postigao odgovarajuću gustinu i teksturu.
6. Nakon što se sladoled potpuno ohladi, spreman je za posluživanje. Izvadite ga iz zamrzivača i poslužite u kornetu, čaši ili sa omiljenim prelivima.
Uživajte u ovoj domaćoj poslastici koja će vas osvežiti i zasladiti svaku letnju avanturu.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari