Napravite savršene i sočne pljeskavice kod kuće uz ovaj neobičan savet vrhunskog kuvara, sudije emisije Top Chef (VIDEO)
Ne treba vam prah iz roga jednoroga, već nešto što sigurno imate u frižideru
Želite da napravite pljeskavice i burgere kod kuće, ali koji god recept da upotrebite nikako da vam ispadnu poput onih iz restorana. Ili su tvrde i suve bez ikakvih sokova ili vam ostanu previše žive?
Rešenje za to ima jedan američki kuvar i to jedan od sudija serijala "Top Chef". Naime, Graham Elliott otkrio je kako da pljeskavice na roštilju ostanu sočne i pune ukusa.
Dok neki zalivaju meso pivom tokom pečenja, izgleda da postoji bolji način. Dovoljno je da stavite kockicu leda na svaku pljeskavicu.
- Pripremite pljeskavice, pa na svaku stavite malu kocku leda pre nego što ih stavite na roštilj. Led će se polako topiti, čime će pljeskavica ostati vlažna i neće se isušiti - objasnio je kuvar Elliott.
Dodao je da je ovo odličan način da meso upije fini ukus roštilja, dok sokovi rade svoj posao, prenosi ozzyman.com.
Pogledajte video kako da pripremite savršene pljeskavice:
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari