aktuelno

Recept dana: Fritata kapreze, lagan i aromatičan obrok koji će svi obožavati, a sprema se za samo 30 minuta

07.08.2024

07:50

0

Autor: A. M.

Sve što će ostati posle ručka su prazni tanjiri i zadovoljni ukućani

Recept dana: Fritata kapreze, lagan i aromatičan obrok koji će svi obožavati, a sprema se za samo 30 minuta
Fritata kapreze - Copyright Printscreen/YouTube

Fritata kapreze je sjajna opcija za brz i lak ručak ili laganu večeru uz koju ne treba ništa više od jednostavne salate. 

Njeni ukusi su inspirisani sastojcima kapreze salate – paradajzom, mocarelom i bosiljkom. 

Recept dana: Fritata kapreze, lagan i aromatičan obrok koji će svi obožavati, a sprema se za samo 30 minutaPexels
 

Ukus je podignut na viši nivo uz dodatak pesta od belog luka, pinjola i parmezana. 

Koristite kupovni pesto kako bi ste smanjili sebi posao i brže pripremili obrok.

Preporučljivo je da za ovaj recept koristite svežu belu mocarelu koja je potopljena u salamuru.

Ona ima kremasti mlečni ukus koja se savršeno uklapa uz kiselost čerija i slanoću vazdušaste smese od jaja.

Ako pustite da se fritata odmori nekoliko minuta nakon što je izvadite iz rerne, ona će se stegnuti i lako će te je izvaditi iz kalupa. 

Recept dana: Fritata kapreze, lagan i aromatičan obrok koji će svi obožavati, a sprema se za samo 30 minutaFreepik
 

Vreme pripreme:

  • 30 minuta

Sastojci:

  • 2 kašike maslaca
  • 8 jaja
  • 4 kašike pesta
  • 120 g mocarele iseckane na komadiće
  • 12 prepolovljenih komada čeri paradajza
  • so i biber

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 220°C. Na ringli, u tiganju sa drškom otpornom na rernu, zagrevajte puter na srednjoj temperaturi dok se ne otopi i obloži površinu tiganja. 

2. Razbijte jaja u činiji i mutite ih dok se blago ne zapene. 

3. Umešajte pesto, pola mocarele i začinite solju i biberom.

4. Sipajte smesu u tiganj i smanjite na nisku temperaturu. Ostavite na ringli dok se ne učvrsti na ivicama posude. Ne treba skroz da se stegne kao omlet.

5. Preko pospite ostatak mocarele, i blago utisnite presečeni paradajz u smesu, tako da je unutrašnjost okrenuta na gore.

6. Stavite posudu u rernu i ostavite da se kuva 10 minuta. Spremno je kada se malo naduva, što znači da je pečeno.

7. Ostavite da odstoji 5 minuta pre nego isečete i servirate.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike