Recept dana: Fritata kapreze, lagan i aromatičan obrok koji će svi obožavati, a sprema se za samo 30 minuta
Sve što će ostati posle ručka su prazni tanjiri i zadovoljni ukućani
Fritata kapreze je sjajna opcija za brz i lak ručak ili laganu večeru uz koju ne treba ništa više od jednostavne salate.
Njeni ukusi su inspirisani sastojcima kapreze salate – paradajzom, mocarelom i bosiljkom.
Ukus je podignut na viši nivo uz dodatak pesta od belog luka, pinjola i parmezana.
Koristite kupovni pesto kako bi ste smanjili sebi posao i brže pripremili obrok.
Preporučljivo je da za ovaj recept koristite svežu belu mocarelu koja je potopljena u salamuru.
Ona ima kremasti mlečni ukus koja se savršeno uklapa uz kiselost čerija i slanoću vazdušaste smese od jaja.
Ako pustite da se fritata odmori nekoliko minuta nakon što je izvadite iz rerne, ona će se stegnuti i lako će te je izvaditi iz kalupa.
Vreme pripreme:
- 30 minuta
Sastojci:
- 2 kašike maslaca
- 8 jaja
- 4 kašike pesta
- 120 g mocarele iseckane na komadiće
- 12 prepolovljenih komada čeri paradajza
- so i biber
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 220°C. Na ringli, u tiganju sa drškom otpornom na rernu, zagrevajte puter na srednjoj temperaturi dok se ne otopi i obloži površinu tiganja.
2. Razbijte jaja u činiji i mutite ih dok se blago ne zapene.
3. Umešajte pesto, pola mocarele i začinite solju i biberom.
4. Sipajte smesu u tiganj i smanjite na nisku temperaturu. Ostavite na ringli dok se ne učvrsti na ivicama posude. Ne treba skroz da se stegne kao omlet.
5. Preko pospite ostatak mocarele, i blago utisnite presečeni paradajz u smesu, tako da je unutrašnjost okrenuta na gore.
6. Stavite posudu u rernu i ostavite da se kuva 10 minuta. Spremno je kada se malo naduva, što znači da je pečeno.
7. Ostavite da odstoji 5 minuta pre nego isečete i servirate.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari