Kuvarica otkrila trik kako da isečete biskvit za tortu bez noža, a precizno u milimetar (VIDEO)

27.03.2024

14:47

0

Autor: V. I.

Potrebni su vam samo konac, čačkalice i lenjir

Kuvarica otkrila trik kako da isečete biskvit za tortu bez noža, a precizno u milimetar (VIDEO)
Copyright Freepik

Kroz vekove, domaćice su na razne načine pronalazile rešenja kako da olakšaju poslove u kuhinji. Pre nego što su moderne tehnologije i kuhinjski gedžeti zavladali našim domovima, mudrost i maštovitost su bili ključni za svladavanje kulinarskih izazova. Neke od tih drevnih metoda i trikova nastavljamo da koristimo i danas, dok su neki nepravedno pali u zaborav. U vreme kada nisu postojali specijalizovani alati za svaku sitnicu, kreativnost je bila neophodna.

Jedan od takvih trikova, koji i danas izaziva divljenje zbog svoje jednostavnosti i efikasnosti, jeste sečenje biskvita za tortu bez upotrebe noža, a potrebni su vam:

  • konac
  • čačkalice
  • lenjir

Ova metoda, pored toga što je praktična, omogućava i izuzetnu preciznost, garantujući da svaki put dobijete savršeno ravne i ravnomerno isečene slojeve kore za tortu.

Jednostavan postupak

Postupak je sledeći: na rubove biskvita, tačno tamo gde želite da napravite rez, ubodite pet čačkalica na jednakim udaljenostima.

Uz pomoć lenjira, osigurajte da su čačkalice postavljene na istoj visini od donjeg dela biskvita, čime se obezbeđuje ravnomeran rez.

Nakon toga, konac pažljivo provucite ispod biskvita i, držeći ga čvrsto sa obe strane, povucite prema gore. Konac će lako i precizno preseći biskvit, ostavljajući iza sebe savršeno ravne slojeve, spremne za dalju obradu i ukrašavanje.

 

 

Ovaj trik, kao dragoceno nasleđe kulinarske mudrosti, podseća nas na to koliko su jednostavne i pristupačne metode često najefikasnije. Zasluge za ponovno otkrivanje i deljenje ovog zaboravljenog trika idu ukrajinskoj kreatorki kulinarskih sadržaja Kejt, koja je ovu staru tehniku sačuvala od zaborava. U današnje vreme, kada smo okruženi brojnim alatima koji nam obično samo zakomplikuju život, vraćanje ovakvim jednostavnim i efikasnim metodama može biti pravo osveženje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike