Sve vreme pogrešno koristite cediljku: Kad pogledate ovaj trik, boravak u kuhinji dobiće novu dimenziju (VIDEO)

03.02.2024

14:48

0

Autor: V. I.

Čovek se uči dok je živ

Sve vreme pogrešno koristite cediljku: Kad pogledate ovaj trik, boravak u kuhinji dobiće novu dimenziju (VIDEO)
Copyright Profimedia

Pre godinu i po dana svi su pričali o pravilnoj upotrebi cediljke. Na više snimaka na TikTok-u koji su postali viralni blogeri su tvrdili da je svi koristimo na pogrešan način - prema tom uputstvu, umesto da cediljku stavimo preko veće šerpe ili iznad sudepere i u nju sipamo tečni sadržaj koji želimo da procedimo, trebalo bi da stavimo cediljku umesto poklopca preko šerpe sa tekućinom i potom tako procedimo sadržaj, okrenuvši naopačke.

Profimedia
 

Nedavno se pojavio još jedan veoma popularni trik za korišćenje cediljke, odnosno sita za brašno koji je malo je reći - genijalan. On će vam koristiti kada treba nešto da presejete, recimo, brašno sa praškom za pecivo, ili kakao za posipanje tiramisua, ili pak šećer u prahu za krofne ili štrudle.

Prema rečima Sonje Paladini koja je snimila video, umesto da praškastu supstancu koju želite da prosejete jednostavno stavite u cediljku, a zatim počnete da lupkate, prosipajući svuda okolo, dve što vam je potrebno jeste da sipate sadržaj u čašu i pokrijete je cediljkom ili sitom. Potom čašu okrenite naopačke, ostavite je tako da stoji naopako i nežno pomerate levo desno. Ovakav način će vam pomoći da se ceo posao odvija mnogo urednije i zgodnije.

 

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike