Zdrava alternativa gaziranim pićima: Napravite prirodni "kola" sirup

24.10.2023

14:16

0

Neće ugroziti zdravlje, a ni ukus neće biti žrtvovan

Zdrava alternativa gaziranim pićima: Napravite prirodni "kola" sirup
Copyright Freepik

U današnje vreme, gde gazirana pića postaju sveprisutna, često tražimo zdravije alternative koje neće ugroziti naše zdravlje, a da pritom ne žrtvujemo ukus. Zdravi kola sirup, inspirisan receptom s bloga Krista and Jess, nudi upravo to!

Uprkos opštem mišljenju da je nemoguće postići autentičan ukus kole bez komercijalnih sastojaka, ovaj prirodni sirup predstavlja prijatno iznenađenje za sve ljubitelje gaziranih napitaka.

Glavni sastojci:

  • Kora od 2 narandže, 1 limuna i 1 limete
  • Cimet, oraščić i anis
  • Suv cvet lavande
  • Đumbir i vanila
  • Limunska kiselina
  • Šećer i smeđi šećer
  • Opciono: prah karamel

Priprema prirodnog kola sirupa:

Postupak je jednostavan - sve sastojke kuvajte zajedno na srednjoj temperaturi dok se ne povežu i stvore bogat i aromatičan sirup. Samo 20 minuta kasnije, imate prirodni napitak koji će osvojiti vaše nepce!

Pexels
 

Dok se industrija gaziranih pića suočava s kritikama zbog štetnih sastojaka, ovaj domaći kola sirup predstavlja savršenu alternativu. Zdravo, ukusno i jednostavno za pripremu, ovaj napitak možda neće zameniti tradicionalne gazirane napitke, ali svakako nudi osvežavajući i zdraviji izbor za sve koji žele da se odmore od uobičajenih pića.

Naredni put kada poželite gazirano piće, zapitajte se da li je možda vreme da probate nešto novo i zdravije. Sa prirodnim kola sirupom, možete uživati bez griže savesti!

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike