Recept dana: Prženi pirinač plus tajni sastojak daju egzotičan ručak kojim ćete sve oduševiti

18.08.2021

06:08 >> 06:09

0

Ako još niste probali ovo interesantno jelo, danas je pravo vreme

Recept dana: Prženi pirinač plus tajni sastojak daju egzotičan ručak kojim ćete sve oduševiti
Copyright Printscreen/YouTube, Pineapple Fried Rice

U ovoj rapsodiji ukusa na tanjiru uživaćete jer se ukus ananasa i prženog pirinča savršeno uklapaju. Egzotično i dijetalno!

Uz sveži ananas ili onaj iz konzerve, u svako doba godine, prizvaćete leto u svoj dom i biti ispunjeni poletom i novom energijom. Uz prženi pirinač ovaj obrok će da se pretvori u jedno egzotično putovanje sa spektrom ukusa.

Odličan je izbor za ručak ili večeru, naročito ukoliko ste na dijeti ili vodite računa o balansiranoj ishrani.

Sastojci:

  • 1½ kašika suncokretovog ili biljnog ulja
  • 2 jaja, izlupana
  • 2 čena belog luka, izgnječena
  • mali svežanj mladog luka, iseckanog
  • 400g kuvanog dugozrnastog pirinča
  • 85g smrznutog graška
  • 2 kašičice susamovog ulja
  • 2 kašike sojinog sosa sa malo soli
  • 400g svežeg ananasa, grubo iseckanog na komade (oko 1⁄2 srednjeg ananasa)

Priprema:

Zagrejte jednu kašiku ulja u voku. Dodajte jaja, okrećući ih, kako biste napravili tanki omlet. Jednom skuvan, omlet smotajte na dasku za sečenje i isecite na trake.

Zagrejte preostalo ulje. Dodajte beli luk i mladi luk. Pržite uz mešanje dok ne počne da cvrči, a zatim dodajte pirinač, grašak, susamovo ulje i soju. Kuvajte na jakoj vatri dok pirinač ne postane vruć, a zatim umešajte trake ananasa i omleta, piše Sensa.

Bon appetit!

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike