Recept dana: Prženi pirinač plus tajni sastojak daju egzotičan ručak kojim ćete sve oduševiti
Ako još niste probali ovo interesantno jelo, danas je pravo vreme
U ovoj rapsodiji ukusa na tanjiru uživaćete jer se ukus ananasa i prženog pirinča savršeno uklapaju. Egzotično i dijetalno!
Uz sveži ananas ili onaj iz konzerve, u svako doba godine, prizvaćete leto u svoj dom i biti ispunjeni poletom i novom energijom. Uz prženi pirinač ovaj obrok će da se pretvori u jedno egzotično putovanje sa spektrom ukusa.
Odličan je izbor za ručak ili večeru, naročito ukoliko ste na dijeti ili vodite računa o balansiranoj ishrani.
Sastojci:
- 1½ kašika suncokretovog ili biljnog ulja
- 2 jaja, izlupana
- 2 čena belog luka, izgnječena
- mali svežanj mladog luka, iseckanog
- 400g kuvanog dugozrnastog pirinča
- 85g smrznutog graška
- 2 kašičice susamovog ulja
- 2 kašike sojinog sosa sa malo soli
- 400g svežeg ananasa, grubo iseckanog na komade (oko 1⁄2 srednjeg ananasa)
Priprema:
Zagrejte jednu kašiku ulja u voku. Dodajte jaja, okrećući ih, kako biste napravili tanki omlet. Jednom skuvan, omlet smotajte na dasku za sečenje i isecite na trake.
Zagrejte preostalo ulje. Dodajte beli luk i mladi luk. Pržite uz mešanje dok ne počne da cvrči, a zatim dodajte pirinač, grašak, susamovo ulje i soju. Kuvajte na jakoj vatri dok pirinač ne postane vruć, a zatim umešajte trake ananasa i omleta, piše Sensa.
Bon appetit!
Pročitajte još
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari