Fantastičan recept za domaći hleb: Džejmi Oliver donosi čaroliju u vašu kuhinju (VIDEO)

04.06.2023

15:52

0

Autor: K. B.

Za samo 45 minuta pripreme, možete napraviti dva ukusna hleba

Fantastičan recept za domaći hleb: Džejmi Oliver donosi čaroliju u vašu kuhinju (VIDEO)
Copyright Freepik

Britanski kuvar, Džejmi Oliver, nedavno je na društvenim mrežama podelio svoj brz i jednostavan recept za domaći hleb koji možete napraviti od sastojaka koje već imate u kući. Ovaj recept je idealan za sve one koji žele da uživaju u mirisnom i ukusnom hlebu bez potrebe za posebnim nabavkama.

Glavni sastojci koje će te koristiti su 7 grama suvog kvasca i 1 kilogram oštrog brašna. Džejmi preporučuje da prvo u veću posudu stavite kvasac, a zatim dodate 650 ml mlake vode. Mešajte viljuškom nekoliko minuta, a potom dodajte većinu brašna i pola kašičice morske soli. Nastavite mešanje viljuškom sve dok se testo ne zgusne. Zatim oblikujte loptu od testa koristeći čiste ruke, a po potrebi dodajte još malo brašna.

Kada stavite testo na površinu posutu brašnom, mesite ga i razvlačite pet minuta sve dok ne postane elastično. Ponovo oblikujte loptu, stavite je u činiju, pospite vrh brašnom i prekrijte je čistom i vlažnom kuhinjskom krpom. Ostavite testo da naraste oko jedan sat i 30 minuta, na toplom mestu, dok ne udvostruči svoju veličinu.

Nakon što testo naraste, oblikujte pažljivo vekne hleba, a potom ih pecite u prethodno zagrejanoj pećnici 35 minuta. Kada dobiju lepu zlatnu boju, izvadite ih i pustite da se ohlade. Ovako pripremljen hleb možete poslužiti uz ručak ili ga koristiti za pripremu ukusnih sendviča.

Freepik
 

- Kuvanje može biti dobro za dušu, a pravljenje hleba je tako korisna, terapeutska, taktilna stvar – bićete ponosni na sebe kada ga izrežete. Od jednog jednostavnog recepta za hleb kao što je ovaj, postoji milion stvari koje možete uraditi. Možete napraviti veliki hleb ili manji. Budite kreativni.  Možete eksperimentisati i sa brašnom. Možete koristiti integralno, ražano ili mešavinu nekoliko različitih vrsta. Osim toga, hleb možete pripremati sa decom, svideće im se - rekao je Džejmi Oliver. 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike