Recept dana: Zokini njoki u belom sosu prošaranom pečurkama – za gozbu bez mesa

04.11.2022

06:58

0

Autor: Z. A.

Ništa jednostavnije, a ništa lepše

Recept dana: Zokini njoki u belom sosu prošaranom pečurkama – za gozbu bez mesa
Copyright Profimedia

Ovo jelo je toliko jednostavno a toliko ukusno, da ćete ga odmah uvrstiti na svoj nedeljni meni.

Naravno, ovo je recept sa njokama koje ste kupili u marketu, ukoliko pravite svoje - još bolje, a mi vam skidamo kapu jer smatramo da je to super veština.

Ukoliko imate decu, ona će biti oduševljena, a tinejdžeri, koji su non-stop u potrazi za proteinima – biće fascinirani.

Vreme pripreme:

  • oko 30 minuta

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 400 g šampinjona
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 500 g njoka (možete i sami da ih napravite)
  • so
  • biber
  • malo maslinovog ulja
  • komadić maslaca
  • malo rendanog parmezana (po želji)

Priprema:

1. U blago zagrejanom tiganju rastopite komadić maslaca i dodajte malo maslinovog ulja, pa stavite usitnjen crni luk da se prži. Kada luk postane staklast, ubacite listiće šampinjona, koje ste, naravno, prethodno oprali. Poklopite i pržite pet minuta.

2. Dodajte pavlaku za kuvanje, po svom ukusu posolite i poboberite, poklopite i krčkajte još deset minuta.

3. U međuvremenu sipajte u šerpu vode, pa kad provri, ubacite njoke i čekajte da isplivaju na površinu. Tada isključite ringlu.

4. Otklopite tiganj s pečurkama, pa rešetkastom kašikom ubacite njoke, poklopite i krčkajte još pet minuta.

5. Srvirajte ovo fantastično jelo u tanjir i po želji odozgo dodajte parmezan.

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike