Recept dana: Čokoladna torta sa piškotama - tako lagana i kremasta, sa krckavom glazurom prepunom oraha, nestaće sa stola očas posla (VIDEO)

17.09.2022

06:11

0

Autor: Z.A.S.

Obožavaće je i stariji i mlađi

Recept dana: Čokoladna torta sa piškotama - tako lagana i kremasta, sa krckavom glazurom prepunom oraha, nestaće sa stola očas posla (VIDEO)
Čokoladna torta sa piškotama - Copyright Printscreen/YouTube/Fatto in Casa da Alba

Svi vole torte i kolače sa piškotama, a najbolja stvar kod njih jeste ta što nema pečenja, pa je samim tim i vreme pripreme dosta kraće.

Naravno, takav je slučaj i sa ovom čokoladnom tortom, koja je kremasta, lagana i preukusna, a priprema se vrlo jednostavno.

Sve što treba da uradite jeste da ispratite nekoliko jednostavnih koraka i da sačekate da se torta stegne. Seckani orasi u glazuri će joj dati još lepši ukus, a verujemo da će oni najmlađi u njoj posebno uživati.

Vreme pripreme:

- 30 minuta

Sastojci:

- 300 g piškota
- 250 ml mleka

Pixabay
 

Za fil:

- 500 ml mleka
- 1 jaje
- 4 kašike šećera
- 4 kašike kukuruznog skroba
- 100 g čokolade
- 100 g putera
- 100 ml slatke pavlake

Pixabay
 

Za preliv:

- 200 ml slatke pavlake

- 120 g čokolade
- 50 g seckanih oraha
Profimedia
 

Priprema:

Piškote umočite u mleko i poređajte ih po dnu i bočnim ivicama kalupa prečnika 24 cm. Da biste napravili fil, u šerpicu sipajte mleko, a zatim dodajte jaje, šećer, kukuruzni skrob i sve to dobro promešajte, a zatim kuvajte na umerenoj vatri, uz konstantno mešanje, sve dok se ne zgusne. Nakon toga dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte je da se skroz rastopi, pa ubacite puter, još jednom dobro promešajte i dodajte slatku pavlaku. Sve to mešajte tako da dobijete ujednačenu kremu. Sipajte fil u kalup, a zatim poređajte odozgo još jedan red namočenih piškota. Stavite tortu u frižider na nekoliko sati da biste dobili kremastu smesu. Da biste napravili preliv, pomešajte u šerpici zagrejanu slatku pavlaku i čokoladu, a zatim mešajte tako da dobijete kremastu smesu. Orahe koje ste krupnije naseckali ubacite unutra i sve dobro promešajte. Kada se torta bude ohladila i stegla, izvadite je iz kalupa, a zatim preko nje ravnomerno premažite glahzuru.
Bon appetit!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike