Recept dana: Puslica sa borovnicama - mekan, kremast i tako osvežavajući kolač (VIDEO)

05.09.2022

05:52

0

Autor: Z.A.S.

Za pripremu će vam biti potrebno malo više vremena, ali trud će se isplatiti

Recept dana: Puslica sa borovnicama - mekan, kremast i tako osvežavajući kolač (VIDEO)
Puslica sa borovnicama - Copyright Printscreen/YouTube/Przepiski

Za puslica kolač sa borovnicama će vam biti potrebno malo više vremena, ali će vam se svaki uloženi minut trostruko isplatiti.

Ovaj kolač je savršen za sve prilike, a pripremite se na to da će vam svi tražiti recept, posebno jer mu borovnice daju osvežavajući ukus.

Sastojci:

Za koru:

- 125 g putera
- 4 žumanca
- 160 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 3 kašike šećera

Pexels
 

Žele od  borovnice:

- 400 g borovnica
- 2 kesice želea od borovnice
- 800 ml vode

Za fil:

- 500 ml slatke pavlake
- 250 g maskarpone sira
- 3 kašike šećera u prahu
- 2 kašičice želatina
- 60 ml vrele vode

Printscreen/YouTube/Bigger Bolder Baking
 

Za puslicu:

- 4 belanca

- 180 g šećera
- prstohvat soli
- 40 g badema u listićima
- 3 kašike krompirovog skroba
Profimedia
 

Priprema:

Priprema kore za kolač

Na radnu površinu stavite prosejano brašno i na sredini napravite udubljenje, a zatim u njega stavite žumanca, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo u puter isečen na kockice. Sve umesite u jednolično testo i oblikujte loptu, a zatim umotajte prozirnom folijom i ostavite u frižideru pola sata. Nakon toga, stavite testo u pleh velikičine 24 x 24 cm koji ste obložili pek papirom, izbockajte ga viljuškom i ponovo stavite u frižider na pola sata. Nakon toga ga stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 15 minuta.

Priprema želea od borovnice

U 800 ml vode rastvorite žele od borovnice i ostavite na laganoj vatri. Borovnice operite i osušite ih papirnim ubrusom. Stavite na koru polovinu želea, a zatim na njega stavite borovnice i stavite preostali žele. Rasporedite borovnice kašikom ravnomerno preko želea i stavite u frižider dok se ne stegne.

Pixabay
 

Priprema fila

Rastvorite želatin u 60 ml vrele vode i ostavite da se ohladi. Stavite u posudu slatku pavlaku, pa dodajte maskarpone sir i šećer u prahu i sve umutite u čvrstu penu. Smanjite brzinu na kraju i tankim mlazom sipajte ohlađen želatin. Gotov fil stavite na žele.

Priprema puslice

Belanca umutite u čvrst sneg, sa prstohvatom soli, a zatim nastavite da mutite i postepeno dodajte šećer. Mutite velikom brzinom dok se ne dobije staklasta masa, pa na kraju dodajte krompirov skrob i mešajte sve dok se ne sjedini. Dobijenu masu stavite na pleh koji ste prethodno obložili pek papirom i oblikujte je. Pospite je odozgo bademima i stavite u rernu zagrejanu na 140 stepeni. Pecite sat vremena. Nakon pečenja, otvorite vrata rerne i ostavite puslicu unutra dok se potpuno ne ohladi, a zatim gotovu puslicu stavite na kolač.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike