Jelovnik Lepe Brene: Zahvaljujući njemu, pevačica izgleda savršeno i u 62. godini

11.07.2022

12:47

0

Autor: Z.A.S.

Plan ishrane je napravljen za pet dana, jer tokom vikenda može malo da se opusti i kombinuje nešto iz prethodnih pet dana

Jelovnik Lepe Brene: Zahvaljujući njemu, pevačica izgleda savršeno i u 62. godini
svadba_gosti_19052022_0023 - Copyright ATAImages/ A.A.

Jedna od najvećih balkanskih zvezda, pevačica Lepa Brena, u oktobru će napuniti 62 godine, a gde god da se pojavi prisutne ostavi bez daha svojim fantastičnim izgledom.

Mnogi se pitaju kakva ishrana je zaslužna za ovakav njen izgled, a ona je sada otkrila i šta je to što ju je motivisalo da krene sa promenom ishrane. Prema njenim rečima, ohrabrujući rezultati su ti koji su je podstakli da dođe do cilja.

Njen jelovnik sadrži tri obroka dnevno, a napravljen je za pet dana u nedelji, jer vikendom dozviljava malo opuštanja i kombinovanja jela sa nedeljnog menija.

Evo kako on izgleda.

DAN 1

Doručak: kajgana sa paprikom i pečurkama

Potrebno je: 2 jaja, ½ šolje pečuraka, ½ šolje paprike, 20 g rendanog sira, 1,5 supene kašike maslinovog ulja, 50 g mladog sira, so i biber po ukusu.

Priprema: staviti sastojke u posudu, dobro promešajte, ugrejte maslinovo ulje u tuganju i sipajte sastojke. Lagano pržite.

Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovanog mesa, sveža salata od povrća po izboru.

ATAImages/Antonio Ahel
 

Večera: tuna salata sa susamom.

Potrebno je: 2 šolje kupusa, mladi luk, 10 rotkvica, ½ konzerve tunjevine. Dresing: 1 kašika ulja, 1 kašika sirćeta/limunovog soka, 1 kašika pečenog susama, 1 šolja jogurta.

Prirema: iseckajte sastojke i dobro promešajte. Prelijte dresingom.

DAN 2

Doručak: salata i 2 kuvana jajeta.

Za salatu je potrebno: 1 šolja kupusa, ½ šolje šargarepe, ½ šolje cvekle, 1 supena kašika ulja.

Priprema salate: nakon što promešate sastojke, prelijte ih uljem.

Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća, po izboru.

M.M./ATAImages
 

Večera: salata.

Potrebno je: 1 šargarepa, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, ½ praziluka, 1 šolja zelene salate, rukole, mladog spanaća, 1,5 kašika ulja, ½ kašike limunovog soka, 150 g grilovane piletine/ konzerva tunjevine, šolja jogurta.

Priprema: nakon što sastojke isečete do željene debljine, izmiksajte ih i uživajte u zdravom zalogaju.

DAN 3

Doručak: omlet sa brokolijem i sirom.

Potrebno je: 2 jaja, ¾ šolja (70 g) brokolija, 2 supene kašike izrendanog sira, 1 kašičica maslinovog ulja, so, biber, 1 šolja jogurta.

Priprema: propržite komadiće brokolija, pa dodajte umućena začinjena jaja. Lagano prižite i dodajte ostale sastojke.

Ručak: tanjir potaža od povrća, 150 g grilovanog bifteka, sveža salata od povrća.

Instagram printscreen/lepabrenaa
 

Večera: mediteranska salata od tunjevine.

Potrebno je: ¼ zelene salate, 100 g paradajza, ¼ crvenog luka, ½ krastavca, ½ zelene paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, ½ kašike origana, ½ konzerve tunjevine u maslinovom ulju, 15 ml sirćeta/limunovog soka, ½ supene kašike ulja, 200 ml jogurta.

Priprema: promešajte tunjevinu, zelenu salatu, paradajz, crveni luk, krastavac i papriku. Dodajte sir, masline i jogurt. Dodatno promešajte, stavite sir, masline i prelijte sirćetom ili limunovim sokom.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

DAN 4

Doručak: omlet i salata.

Potrebno je: 2 jaja, 100 g povrća, 1 kašika ulja, 1 šolja jogurta/kefira, 1,5 šolja iseckane zelene salate, ½ supena kašika ulja, limunov sok.

Priprema: umutiti jaja, dodati povrće, ulje, zelenu salatu i jogurt/kefir. Začiniti sa ½ supene kašike ulja i limunovim sokom.

Ručak: tanjir potaža, 200 g grilovanog belog mesa, sveža salata od povrća.

Večera: Cezar salata.

Potrebno je: 2 šolje iseckane zelene salata, ½ šolje izrendane šargarepe, ½ šolje izrendane cvekle, tunjevina (½ konzerve od 160 g), 30 g feta sira, 1 kašičica maslinovog ulja, limun umesto sirćeta, himalajska so, šolja jogurta.

Priprema: dodajte u činiju sastojak po sastojak. Začinite uljem i limunom.

24sedam/Ivan Mitić
 

Dan 5

Doručak: mafini sa paprikom, pečurkama i jajima.

Potrebno je: 2 jaja, ½ šolje pečuraka, ¼ šolje crvenog kupusa, 20 g izrendanog sira, 1 supena kašika jogurta, 1,5 supena kašika maslinovog ulja, so, biber po ukusu, 50 g mladog sira.

Priprema: zagrejte rernu na 180°C pa podmažite kalup za pečenje mafina sa ½ kašike maslinovog ulja. Prodinstajte sitno iseckano povrće na ½ kašike maslinovog ulja na srednjoj temperaturi dok ne omekša, začinite solju biberom. U posebnoj posudi umutite jaja, jogurt, so i biber. Napunite modlu tako da se svaka pregrada prvo popuni povrćem do pola, pa prelijte mešavinom sa jajima. Na kraju dodajte narendan sir i pecite 20 minuta ili dok mafini ne dobiju zlatnobraon boju.

Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća.

Večera: vitaminska salata sa kockicama mesa.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Potrebno je: 1 šolja rendanog zelenog kupusa, 1 šolja rendanog crvenog kupusa, ½ šolje rendane šargarepe, ½ šolje rendane cvekle, ½ šolje rendane jabuke, 1 kašika maslinovog ulja, limunov sok umesto sirćeta, himalajska so, 100 g grilovanog pilećeg belog mesa.

Priprema: meso stavite u činiju, dodajte povrće i rendanu jabuku. Promešajte. Sipajte ulje i limunov sok. Začinite.

- Morate biti zdravi, paziti šta jedete, spavati na vreme, ustajati na vreme, malo se trenira, ali uglavnom se mora živeti, kako bih ja rekla, sportski vojnički ako hoćete da izdržite ovaj ritam i ovaj tempo - izjavila je Brena nedavno.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike