Recept dana: Ćuretina u sosu od pomorandže

26.10.2020

07:08 >> 07:34

0

Autor: Z. A.

Harmonija slatkih i slanih ukusa

Recept dana: Ćuretina u sosu od pomorandže
Copyright Profimedia

Bogata proteinima, a jačeg ukusa od drugih živinskih mesa, ćuretina je pogodna za pikantna jela. A jedno je od kvalitetnijih i zdravijih vrsta mesa – sadrži jako malo masnoća, i to najviše polinezasićenih. Bogato je i gvožđem, cinkom, kao i B vitaminom i niacinom… Spisak koristi koji imamo od ćuretine je dug, a nama se ovde čini da je važno reći da potpomaže proizvodnju serotonina, hormona sreće. Odlična je za kombinovanje sa raznim sosovima i prelivima.

O koristima pomarandže se uglavnom sve zna, a mi ćemo ovde istaći njenu osvežavajuću aromu i narandžastu boju.

MOŽETE DA SPREMITE I: Recept dana: Paelja

Sastojci:

  • 2 ćureća bataka s karabatakom
  • 2 kašike meda
  • 1/2 kašike čilija
  • kašika maslinovog ulja
  • so
  • biber
  • 4 pomorandže + 1 za dekoraciju
  • 1 kg krompira (za pekarski krompir)

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Batake i karabatake operite i prosušite.

2. Pomešajte med, čili, ulje, so i biber, pa time premažite meso.

3.Stavite ga u pleh i pecite u zagrejanoj rerni 70 minuta.

4. Po potrebi meso podlivajte s malo vode.

5. Pomorandže iscedite, umešajte u sok koji je pustilo meso tokom pečenja, po ukusu posolite i pobiberite.

6. Dekorišite ćuretinu pomorandžom isečenom na krugove i poslužite je uz pekarski krompir.

Bon appetit!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike