Kako da zelena salata ostane sveža: Potrebna vam je samo jedna stvar koju držite u kuhinji (VIDEO)

15.05.2022

12:15

0

Tik-Tokerka otkrila trik uz pomoću kojeg ćete produžiti svežinu ovom povrću

Kako da zelena salata ostane sveža: Potrebna vam je samo jedna stvar koju držite u kuhinji (VIDEO)
Zelena salata 2 - Copyright Pixabay

Iako nam to, pri kupovini, sigurno nije namera, često se dogodi da nam neko povrće u frižideru ostane mnogo duže nego što bi trebalo. To, naravno, nikako nije dobro za njega, a u zavisnosti od toga šta ste kupili, lako može da dođe i do truljenja.

I to uglavnom shvatimo tek kada poželimo da ga konzumiramo. Uglavnom je to slučaj sa zelenom salatom koja, nažalost, ne može dugo da stoji.

Pixabay
 

Međutim, jedna Tik-Tokerka nam je otkrila fenomenalan trik kojim možemo da se poslužimo da zelenoj salati produžimo svežinu. Dakle, zaboravite na bacanje i produžite joj "rok trajanja".

Pre svega, potrebno je da je operete i iseckate na komadiće. Potrebno je da bude delimično mokra, jer vlaga igra ključnu ulogu u očuvanju svežine. Zatim je ubacite u plastičnu posudu.

Naravno, trik nije samo u tome. Ključna stvar, koju je neophodno da uradite pre nego zatvorite posudu, jeste da preko iseckane salate stavite list papirnog ubrusa. I to je sve. 

Pixabay
 

Pre nego činiju zatvorite, potrudite se da izbacite što više vazduha, a zatim je samo odložite u frižider. Kada poželite da je konzumirate, uzmite iz činije koliko vam je potrebno, a zatim, preko ostatka salate, vratite ubrus, ponovo izbacite što više vazduha i zatvorite posudu.

U čemu je stvar?

Naime, ubrus zadržava vlagu u činiji, a ona omogućava da salata ostane sveža i da ne istruli.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike