Recept dana: Kraljevska proja s kačkavaljem i još dva sastojka biće vazdušasta i sutradan, a savršeno ide uz roštilj
A proja je uvek više od običnog jela
Proja je jedan od najjednostavnijih, a najukusnijih domaćih specijaliteta, a domaćice je vole jer u nju mogu da stave sir i omiljeno povrće, a ukus će u svakoj kombinaciji biti neodoljiv.
Proju mnogi ljudi koriste i kao zamenu za hleb, a aako u smesu dodate jogurt i pavlaku, biće posebno mekana i sveža i sutradan.
Sastojci:
- 200 g kukuruznog brašna
- 3 jajeta
- 200 ml jogurta
- 20 kašike ulja
- 1 čaša pavlake
- 100 ml kisele vode
- 100 g kačkavalja
- 2 kašike kukuruznog griza
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
Priprema:
1. U posudi umutite cela jaja, pa dodajte jogurt, kiselu vodu i ulje.
Sve dobro sjedinite, pa postepeno sipajte pavlaku i dodajte kačkavalj koji ste prethodno izrendali. Potom stavite prašak za pecivo, pa lagano dodajte kukuruzno brašno i kukuruzni griz, pa sve lepo sjedinite.
2. Kalupe za mafine ili pleh u kom ćete peći obložite pek-papirom, a potom ulijte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Bon appetit!
Bonus video:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari