Kupio luksuzni "lamborgini" od skoro pola miliona dolara, ali mu je porez bio visok

01.10.2021

08:30

0

Jedan Britanac bezbrižno se vozikao svojim "lamborginijem", ali se potom kući vratio peške i u suzama jer mu je policija zaplenila auto zbog neplaćenog poreza

Kupio luksuzni "lamborgini" od skoro pola miliona dolara, ali mu je porez bio visok
Copyright Pixabay

Svako je nekada upoznao ljude koji su maštali o kupovini automobila vrednog nekoliko desetina hiljada evra a da nisu bili u finanasijskoj mogućnosti da to i urade, ili da su auto kupili, pa nakon toga nisu želeli da uzmu u obzir visoke cene održavanja.

Tako da nije retkost da se ljudi često prostiru više nego što im je jorgan dugačak, ali kupovina automobila vrednog nekoliko stotina hiljada evra takvima definitivno donosi vrhunski status.

Jedan vlasnik "lamborginija" iz Velike Britanije pomislio je da bi bila dobra ideja provozati se svojim italijanskim superautomobilom za koji nije platio porez, dok je išao prema sajmu automobila, ali, kao što možete pretpostaviti, njegova ideja nije dobro prošla.

Žuti "lamborgini aventador rodster" zaustavila je policija jer je vozio ugrožavajući druge učesnike saobraćaja u ponedeljak ujutru. Prema navodima policije, vozač je već dva puta bio upozoren zbog svojih aktivnosti, ali to, po svemu sudeći, nije urodilo plodom, pa je lekciju morao da nauči na teži način.

Policajci su otkrili da za "lamborgini" nije plaćen porez jer je bio "previše visok". Ovaj model može koštati od 410.000 dolara pa naviše, dok godišnji porez staje oko 700 dolara, što je kusur iz prodavnice, u poređenju sa cenama održavanja ovog italijanskog lepotana.

Vozilo je potom zaplenjeno u skladu sa članom 60. Akta o reformi policije iz 2002.godine, a vlasnik je otišao kući peške, u suzama.

Policijska uprava je takođe objavila fotografije "lamborginija" na svom zvaničnom tviter nalogu, gde možemo videti model sa otvorenim vratima. Inače, ovo nije prvi "lamborgini" koji su zaplenili britanski policajci zbog neplaćenog poreza. U martu ove godine, crni "aventador SV" konfiskovan je zbog skoro godinu dana zaostalih uplata poreza.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike