Špijuni u saobraćaju: Od vozača se traži da budu oči i uši policije

03.12.2020

14:55 >> 11:07

0

Treba da prijave slučajeve kršenja zakona - pijane, drogirane i agresivne vozače

Špijuni u saobraćaju: Od vozača se traži da budu oči i uši policije
Copyright Profimedia

Bliže se praznici, a samim tim će se na ulicama naći povećan broj vozača koji voze pod dejstvom alkohola ili opijata. Zato su vlasti u australijskoj saveznoj državi Novi Južni Vels došle na ideju da zatraže od vozača i šire javnosti da pozovu policiju kako bi ih obavestili o pijanim, drogiranim, opasnim i rastrojenim vozačima.

Novom kampanjom, pod nazivom “Četiri opasnosti” (alkohol, droga, agresivno ponašanje i rastrojenost), od vozača se traži da tokom božićnih i novogodišnjih praznika budu oči i uši policije.

Savesni vozači se pozivaju da jave kada vide slučajeve vožnje za koje veruju da su pod uticajem alkohola, droga ili kada vide da vozači koriste smartfon dok su za upravljačem.

Kada pozovu policiju da prijave slučaj kršenja zakona, od njih se traži i da pruže sve podatke kao što su vreme, datum, mesto i registarski broj automobila, kao i da predaju snimke sa kamere koja potvrđuje njihove navode.

Profimedia

-Javna bezbednost je naš glavni prioritet. Molimo vas da nam pomognete da zaštitimo sebe, svoje voljene i zajednicu na putevima. Ako vidite ili poznajete nekoga ko je u alkoholisanom stanju ili drogiran, ako izaziva opasnost u vožnji ili je rastrojen – prijavite to, a mi ćemo istražiti – navode iz policije.

-Naša poruka vozačima koji krše zakon je jasna – neko vas sada posmatra i bićete uhvaćeni.

Prema najnovijim podacima, 280 ljudi poginulo je na putevima Novog Južnog Velsa od 1. januara do 26. novembra, pri čemu je prevelika brzina faktor kod 28 odsto smrtnih slučajeva, a droga kod 20 procenata, dok je alkohol učestvovao kao uzrok u 16% smrtnih slučajeva na putevima.

Saznaj više:

Stižu mrazevi, a sa njima i odleđivanje vetrobrana: Imamo trik koji oduzima samo 10 sekundi (VIDEO)

Zanimljiva saobraćajna pravila u nekim državama: Zabranjeno lupanje vratima i poliranje auta starim vešom

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: revijahak.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike