Grande Panda: Novi globalni igrač brenda FIAT

14.06.2024

15:40

0

Grande Panda će se prvo pojaviti u Evropi, Bliskom istoku i Africi, i biće dostupna i u električnoj i hibridnoj verziji

Grande Panda: Novi globalni igrač brenda FIAT
Novi Fiat Grande Panda - Copyright Promo

* FIAT predstavlja prve fotografije novog modela Grande Panda, prvenca u novoj porodici inspirisanoj modelom Panda iz 1980-ih, kompaktnog porodičnog vozila koje odgovara kupcima širom sveta.

* Nova Fiat Grande Panda ujedno je i prvi model nove globalne game, baziran na platformi sa više izvora energije, dok FIAT započinje svoj prelazak sa lokalne proizvodnje na globalnu ponudu putem zajedničke globalne platforme.

* Grande Panda će se prvo pojaviti u Evropi, Bliskom istoku i Africi, i biće dostupna i u električnoj i hibridnoj verziji.

* Vozilo iz B-segmenta dužine manje od 4 metra, sa čistim linijama, dobro organizovanim prostorom zahvaljujući kompaktnosti, i kapacitetom za 5 putnika, Grande Panda je savršena kako za udobnu porodičnu vožnju, tako i za savremenu urbanu mobilnost.

Promo
 

FIAT je jedan od najstarijih proizvođača automobila, sa više od jednog veka istorije, i pravi globalni brend koji slavi svoju 125. godišnjicu ove godine. Istorija brenda FIAT je prepuna uspeha, rekorda, liderstva, i globalnog uticaja, a brend je uvek bio posvećen svojim kupcima. U godini svog značajnog jubileja, FIAT predstavlja model Grande Panda, pružajući svojim kupcima širom sveta novi globalni model koji je idealan za porodice i savremenu gradsku sredinu.

Olivije Fransoa (Olivier François), izvršni direktor brenda FIAT i globalni direktor marketinga u kompaniji Stellantis, rekao je: „Najbolji način da proslavimo 125. godišnjicu brenda FIAT je da počnemo da ispisujemo prve stranice naše budućnosti, počev sa novim modelom Grande Panda. Dizajniran je u Torinu, u Italiji, u našem dizajn centru Centro Stile, i kao nova kreacija brenda FIAT predstavlja otelotvorenje vrednosti svog prethodnika. Ovaj kompaktni automobil baziran je na globalnoj platformi, omogućavajući brendu da proširi svoj globalni domet. Modelom Grande Panda, FIAT počinje svoju tranziciju ka globalnim zajedničkim platformama koje pokrivaju sve regione sveta, deleći prednosti sa svojim kupcima širom sveta. Zapravo, Grande Panda je savršena za porodice i gradsku mobilnost u svakoj zemlji... pravi FIAT!"

Grande Panda je prvi novi proizvod u svojoj porodici i pratiće ga nova vozila svake godine do 2027. Nova gama modela dizajnirana je da osvoji ulice širom sveta i kompletira gamu brenda. Inovativni projekat brenda FIAT podrazumeva proizvodnju vozila na istoj globalnog i multi-energetskoj Smart Car platformi, koja funkcioniše u svakom regionu sveta, omogućavajući brendu da kreira mnogo različitih vozila i odgovori na potrebe kupaca širom sveta.

Fiat Grande Panda: dizajnirana u Italiji za ceo svet

Dizajnirana u Italiji u dizajn centru Centro Stile u Torinu, Fiat Grande Panda se ističe među drugim vozilima B-segmenta svojom jedinstvenom kompaktnošću sa samo 3,99 metara dužine - manje od 4,06 metara prosečnih za segment - i ima jasne linije i dobro organizovanu prostranost zahvaljujući svojoj kompaktnoj zapremini. Novi FIAT model ima mesta za pet putnika i savršen je za udoban porodični život i savremenu gradsku mobilnost. Sa ciljem da pokaže snagu i jedinstvenost, izgled je snažan i struktuiran. Dinamični dizajn karoserije generisan je njegovim naglašenim profilnim linijama. Grande Panda je osmišljena da uvede brend u budućnost inovativnim i pametnim korišćenjem prostora, kul karakterom i iznenađujućim karakteristikama.

Novi Fiat Grande Panda dolazi sa posebnim eksterijerom suptilnih kombinacija struktuiranih linija i mekanim i hrabrim površinama koje naglašavaju robusne lukove iznad točkova. Takođe, italijanski karakter nove Fiat Grande Panda postaje odmah uočljiv kroz njen kultni italijanski dizajn koji je sinonim za lepotu. Kompaktno porodično vozilo će biti dostupno u jarkim bojama, uključujući žutu.

Promo
 

Prednji deo je kompaktne zapremine sa prepoznatljivom novom personalnošću. Precizne pravougaone linije uokviruju naprednu kockastu mrežu koja stvara jak, uglađen izgled, naglašavajući piksele od centra sjajne crne gornje maske hladnjaka do farova. Prisustvo zaštitne oplate na donjem centralnom delu branika doprinosi naglašavanju terenca, dok farovi, koji se sastoje od opalnih kocki, odražavaju prozore na fasadi fabrike Lingoto. Štaviše, pored jedinstvenog svetlosnog potpisa, dnevna svetla (DRL) se pretvaraju u žmigavce i osvetljavaju određene kockice koje izgledaju kao horizontalni pikseli poređani u obliku šahovskog polja.

Gledajući sa strane, silueta modela Fiat Grande Panda podseća na snagu modela Panda iz 1980-ih, sa njenom neprikosnovenom privlačnošću i samopouzdanjem koju pruža dinamična putnička kabina.

Oblik karoserije i kabine u obliku klina jasno je definisan i dodatno ističu nagibom krovne nosače, koji se kreću od vrha ka zadnjem delu.

Kao omaž klasičnom modelu Panda 4x4, slova Panda su iznenađujuća: otisnuta su u trodimenzionalnom reljefu na vratima, reflektuju okolinu i oživljavaju donji deo boka. Osim toga, neosporni nagib ugla odnosa sa vertikalnim volumenom zadnjeg dela reprodukovan je snažnim "C" stubom. Da bi se generisao lentični efekat, crni kvadratni bedž povezan je sa grafikom prozora kabine, stvarajući upečatljiv efekat u kojem se četiri slova "FIAT" pretvaraju u četiri trake koje šetaju oko vozila.

Zadnji deo takođe ima izražen karakter zahvaljujući svojim istaknutim lukovima točkova, nagibu prozora, opštem rasporedu zadnjeg prozora, farovima i zaštitnim pragovima koje vozilu Fiat Grande Panda daju stabilnost i dobro prianjanje. Zapremina je povećana zahvaljujući integraciji sjajnog crnog obruba sa trodimenzionalnim slovima "Panda"—dizajnerski omaž originalnom modelu Panda. Na kraju, nastavljajući temu kombinovanja geometrija 1980-ih sa futurističkim stilom, 17-inčne aluminijumske alu-felne naglašene su zanosnim, stilizovanim X dizajnom.

Sa specijalnim i novim jezikom dizajna, Fiat Grande Panda danas oblikuje budućnost. Ona je deo težnji Brenda da svojim kupcima širom sveta pruži jedinstven automobil koji izražava sve svoje vrednosti svojim prepoznatljiv dizajnom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike