Kineske mašine oduševile: Automobili na električni pogon sa Dalekog istoka preuzimaju primat - MG sve popularniji!

25.08.2023

16:16

0

Autor: 24sedam

Model HS brzinu od 100 kilometara na čas postiže za manje od sedam sekundi

Kineske mašine oduševile: Automobili na električni pogon sa Dalekog istoka preuzimaju primat - MG sve popularniji!
Copyright Profimedia

Kineski proizvođači električnih vozila, koji već postižu izvanredne rezultate domaćem tržištu, sada se susreću sa novim izazovima dok ulaze na evropsko tržište, gde je konkurencija znatno veća.

Iako su postojali stereotipi vezani za kvalitet kineske proizvodnje, kao i brige oko uvoznih troškova i manje razvijenog tržišta za električna vozila, kineski proizvođači kao što su BYD, Nio i SAIC-ov MG odlučno se bore sa preprekama na tlu Starog kontinenta. Posebno je popularan MG HS, koji nudi fantastične performanse za nešto manje od 32.000 evra. Ovaj model brzinu od 100 kilometara na čas postiže za manje od sedam sekundi. Do sada ove godine, kineski proizvođači čine osam procenata ukupne prodaje električnih vozila u Evropi, što predstavlja značajan skok u odnosu na prošlogodišnjih šest procenata i četiri procenta iz 2021. godine.

Ovi rezultati su samo naznaka budućeg uspeha. Prema istraživanju kompanije "Allianz", očekuje se da će najmanje 11 novih masovno proizvedenih kineskih električnih vozila biti lansirano na evropskom tržištu do 2025. Međutim, konkurencija sa Zapada takođe planira da predstavi nove modele električnih vozila, uz istovremene napore da smanji troškove i cene, kako bi pokušala da parira kompanijama sa Dalekog istoka.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike