Japanci imaju šampiona: Pogledajte zašto Aspark Owl košta 3,2 miliona dolara (VIDEO)

16.09.2020

08:24 >> 10:05

0

Autor: M. I.

Japanska kompanija objavila je video u kojem predstavlja električni hiper automobil s najvećim ubrzanjem na svetu

Japanci imaju šampiona: Pogledajte zašto Aspark Owl košta 3,2 miliona dolara (VIDEO)
Copyright Youtube/Printscreen/NewCar2020

Premijera ovog revolucionarnog vozila bila koje košta 3,2 miliona dolara bila je 2019. na Međunarodnom sajmu u Dubaiju, a kompanija je saopštila da će proizvesti svega 50 primeraka.

Isporuka će započeti ove jeseni, a vlasnici će moći da se pohvale automobilom koji od nula do 100 km/h ubrzava za neverovatnih 1,7 sekundi!

Karoserija od ugljeničnih vlakana

Owl proizvodi 2.040 KS uz pomoć četiri elektromotora, što je gotovo dvaput više od F1 bolida, a poseduje i jedinstveno pakovanje baterija koje garantuju domet do 450 kilometara. Njegova maksimalna brzina je 249 km/h.

Litijum-jonske baterije od 64kWh pružaju manje nego konkurencija, poput Riviana ili Lotusa, s ciljem smanjenja težine. Karoserija je izrađena od ugljeničnih vlakana, kao i veći deo komponenti, a vozilo je teško 1.900 kilograma.

-Mi smo prva kompanija koja je predstavila koncept potpuno električnog hiper automobila u 2017. I bićemo prvi koji će kupcima isporučiti takvo vozilo u drugom kvartalu 2020. Zaista sam ponosan na to- izjavio je svojevremeno Masanori Jošida, direktor kompanije Aspark.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Objektiv

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike