Ovaj trik moraju da znaju svi vozači: Šta da učinite kada vam je baterija od daljinskog ključa prazna

19.05.2023

15:51

0

Autor: K. O.

Za početak ne treba da paničite

Ovaj trik moraju da znaju svi vozači: Šta da učinite kada vam je baterija od daljinskog ključa prazna
Ključ od automobila - Copyright Pixabay

Noviji automobili otvaraju se putem daljinskog ključa i da stvar bude komplikovanija, na mnogim vozilima više nema brave na vratima za otključavanje kao ni brave za paljenje.

A svim vozačima se u nekom trenutku dogodilo da se baterija u daljinskom ključu ispraznila ili da se on prosto pokvario. I tada nastaje panika!

Budite bez brige i tada se automobil može otključati, kao i pokrenuti jer su proizvođači automobila u daljinski upravljač ugradili i ključ za hitne slučajeve, piše Fenix magazin.

I moderni automobili, iako se u prvi mah ne čini tako, imaju klasičnu bravu na vratima koja je skrivena iza malog poklopca na kvaki vrata. Za otključavanje automobila potrebno je samo ukloniti poklopac i otključati vrata na klasičan način.

Pixabay
 

Kod modernih automobila koji nemaju bravu za paljenje, dugme za startovanje radi i kada je baterija u ključu prazna. Potrebno je držati ključ malo bliže i automobil će se upaliti.

A da biste promenili bateriju treba da znate da različiti modeli automobila imaju i različite načine otvaranja kućišta daljinskog upravljača. A detaljno uputstvo za pronalazak skrivenog ključa može se pronaći u priručniku za upotrebu automobila.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike