Znate li da su baš žene te koje diktiraju trendove u auto-industriji? Evo i kako to izgleda u praksi

09.10.2022

09:03

0

Autor: D. R.

Ako ste mislili da se dizajneri upravljaju prema muškarcima dok odlučuju kako će auto izgledati - prevarili ste se

Znate li da su baš žene te koje diktiraju trendove u auto-industriji? Evo i kako to izgleda u praksi
pexels-cottonbro-6110066 - Copyright Pexels

Već je naučno dokazano da žene uopšte nisu tako loši vozači, već naprotiv da su statistički bolji vozači od većine muškaraca.

Postoje značajne razlike između žena i muškaraca u posmatranju autombila, pre svega zbog činjenice da ih žene vide kao prevozna sredstva. Ipak, naravno da žene nikada neće pristati da voze baš bilo kakav automobil jer postoje mnogi kriterijumi kojima se one vode prilikom odabira, a to se najviše odnosi na estetiku samog automobila.

Žene pre svega preferiraju vozilo koje je pristupačno, ima dovoljno prostora za smeštaj svih potrebnih stvari, koje je ekonomično kada je u pitanju potrošnja goriva i koje pruža minimum sigurnosti. 

Profimedia
 

Žene automobil ne posmatraju kao “ljubimca”, a izbor svog vozila baziraju na estetici i vizuelnom osećaju koji automobil pruža. Važna stvar je forma, linija i boja. Ono na šta posebno obraćaju pažnju jeste unutrašnjost, koja mora biti lepih linija, kao i da boja sedišta bude uklopljena sa bojom karoserije.

Naravno, jasno je da žene žele automobil koji je lak za vožnju i uz to da ima sve pogodnosti koje im mogu učiniti živote jednostavnijim. 

Zanimljivo je to da su najnovija istraživanja pokala da žene češće kupuju i iznajmljuju automobile nego muškarci, pa postoje oni koji tvrde da nežniji pol zapravo i diktira trendove u automobilskoj indutriji. Ako pogledate svetske sajmove automobila, videćete da najpoznatiji proizvođači automobila sve češće nude pink, ljubičaste ili ciklama karoserije.

Profimedia
 

Interesantno je i da žene sve više biraju jake i brze automobile, odnosno da se sve manje „plaše“ da sednu u veliki auto, koji ima jak motor i veliku potrošnju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike