Celog života je bežao od slave koja ga je sada sustigla, a od jedne tragedije se nikada nije oporavio: Ko je Kiran Kalkin? (FOTO)

16.01.2024

20:30

0

Za razliku od starijeg brata, nije se opijao i drogirao, a ni privatni život mu nije nestabilan i skandalozan

Celog života je bežao od slave koja ga je sada sustigla, a od jedne tragedije se nikada nije oporavio: Ko je Kiran Kalkin? (FOTO)
Kiran Kalkin na dodeli "Zlatni globus" - Copyright Profimedia

Glumac Kiran Kalkin, u svetskom mega hitu "Succession" igra Romana Roja, člana porodice medijskog magnata u kojoj se vodi brutalna bitka za moć, novac, uspeh i prestiž.  

Profimedia
 

Toliko je dobro kao glumac izrazio njegov karakter da je uspeo da za ovu ulogu u četvrtoj sezoni zaredom osvoji tri najvrednije nagrade koje može dobiti jedan glumac u seriji: Zlatni globus, Emi i priznanje Critic's Choice Awards.

Ko je Kiran Kalkin?

Ako zanemarimo faktografsku činjenicu da je Kiran mlađi rođeni brat mnogo slavnijeg glumca Mekolija Kalkina, ko je zapravo on?

Ceo život je bežao od slave, jer je sve njene vrline i mane mogao da sagleda uz svog brata.

Profimedia
 

Prvi put se pojavio ispred kamera kada je imao sedam godina i to upravo u filmu "Sam u kući"  kada je glumio rođaka Fulera Mekalistera.

Nikada nije zavideo Mekoliju

Kiran je rođen 30. septembra 1982. godine, kao četvrto od sedmoro dece nekadašnjeg propalog brodvejskog glumca Kristofera Kalkina i njegove supruge Patrisije Brentrap.

Otac im je bio prilično isfrustiran zbog neuspešne karijere, pa je to pokušavao da nadoknadi karijerama svoje dece, koja su se takođe bavila glumom, a samo troje od njih je i uspelo nešto da uradi.

Profimedia
 

Kiranova i Mekolijeva sestra Dakota je stradala u saobraćajnoj nesreći 2008. godine. Slavna braća nikad se od toga nisu oporavila.

- Ona je bila najduhovitija osoba u našoj porodici, sa vrlo mračnim smislom za humor – izjavio je jednom prilikom Kiran.

Profimedia
 

On nikada nije zavideo svom slavnom bratu kojeg je čak žalio zbog tereta prevelike slave.

Bežao je od slave

- Bio je tako mali, a morao je da prihvati taj nivo slave - rekao je Kiran. Čak i u tom trenutku, kao klinac, sećam se da sam mislio: "To je užasno za njega".

Zato je mnogo kasnije kao glumac odlučio da ne želi da bude slavan. Međutim bio je svestan jedne činjenice.

Profimedia
 

- Mislim da će me ljudi uvek pitati za Mekolija. Neke se stvari menjaju, a neke ne - izjavio je jednom prilikom.

Nakon što je zabeležio prvu glavnu ulogu, u "Igbi" 2002, dobio je mnogo ponuda za velike projekte, ali ih je odbijao.

- Definitivno nisam bio spreman za sve to. Ne bih umeo da se nosim s tim, mislim da mi je to bilo jasno.

Profimedia
 

Iako je bežao od slave od same glume nije nikad. Tokom karijere uspeo je da izbegne poroke kojima su često bila sklona deca koja su rano zakoračila u šoubiznis i živela u disfunkcionalnim porodicama.

Čudan smisao za humor

Za razliku od starijeg brata, nije se opijao i drogirao, a ni privatni život mu nije nestabilan i skandalozan. Navodno se zabavljao s koleginicama Anom Pakin i Emom Stoun, a sada je u srećnom braku sa engleskinjom Džez Čarton.

Ona je stručnjak za zvučne efekte i bivša manekenka koja se iz Londona preselila u Njujork 2010., a dve godine kasnije su se upoznali u jednom baru.

Profimedia
 

Kirana je zaintrigirao njen britanski naglasak pa joj je prišao i upitao je kako se zove. Odgovorila mu je "Džez", a on joj je bez ustručavanja rekao da joj je ime "je*eno glupo".

Očigledno da Kiran ima veoma čudan smisao za humor, pa je tako na dodeli "Zlatnog globusa" svog najvećeg takmca Pedra Paskala iznenadio pred svima.

Profimedia
 

- Popuši mi, Pedro! Oprosti! Moj je - našalio se, a kamere su se zatim okrenule prema Paskalu koji se pretvarao da plače zbog njegovih reči.

Po jednoj sezoni 100.000 dolara

U prve dve sezone "Succession", koja se prikazivala od 2018., Kiran je po epizodi navodno dobijao 100 hiljada dolara. S vremenom se cifra popela na 350 hiljada, a kasnije još i više.

- Osećam da bih prvenstveno trebalo da budem suprug i tata i više vremena da provodim kod kuće, gde sam nekako najviše svoj. Ujedno je to i mesto koje me najviše čuva od loših stvari - priznao je glumac, dodajući kako ipak nije ostvario plan da se dobro odmori s porodicom nakon finala serijala, koje je samo u Sjedinjenim Državama gledalo skoro tri miliona ljudi.

Profimedia
 

Kada želi da se osami i psihički odmori, vozi se trajektom po Ist Riveru, što je počeo da praktikuje 2016. kad mu je uginuo mačak Leo. Bilo je to nekoliko nedelja pre početka snimanja pilot-epizode serije "Succession", kad nije mogao ni da zamisli kakav će uspeh postići.

Iako se ne smatra materijalistom, nakon prve sezone je sebe i suprugu počastio ručnim satovima Roleks.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike