Seks sa grobom i niz šokantnih scena koje su izbezumile gledaoce: Društvene mreže gore zbog filma "Saltburn" (FOTO/VIDEO)

15.01.2024

17:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Bogati predstavnici Z generacije na TikToku prikazuju svoj raskošni način života u skladu sa estetikom ovog ostvarenja

Seks sa grobom i niz šokantnih scena koje su izbezumile gledaoce: Društvene mreže gore zbog filma "Saltburn" (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

"Saltburn", film koji je izazvao veliko uzbuđenje na društvenim mrežama i razdvojio filmske kritičare, još jednom potvrđuje izuzetno šokantnu i intrigantnu veštinu rediteljke Emerald Fenel. Opisan kao moderna i ekscentričnija verzija "Talentovanog gospodina Riplija", ovaj film je izazvao podeljene reakcije kritičara, ali i šire javnosti. Reč je o crnoj komediji koja postaje sve mračnija i tragičnija kako radnja filma odmiče. Unapred najavljen kao najprovokativniji film godine, ova priča nije samo seksi već i izuzetno smešna, s izvanrednom glumačkom postavkom koju je rediteljka pažljivo odabrala.

Profimedia
 

Šokantan erotski triler

U glavnim ulogama briljiraju Beri Kogan, Džejkob Elordi, Rozamund Pajk i mnogi drugi. "Saltburn" vodi publiku na uzbudljivo putovanje ispunjeno napetostima, komedijom i neočekivanim preokretima. Priča filma prati Olivera, studenta na Oksfordu, koji želi da postane prijatelj sa popularnim aristokratom Feliksom. Kada Feliks pozove Olivera da provede leto sa njegovom ekscentričnom porodicom na imanju Saltburn, počinje letovanje koje će promeniti život svih ukućana, otkrivajući pritom pravo lice glavnog junaka.

Profimedia
 

Jedni hvale ovo ostvarenje kao zanimljiv erotski triler koji gledaoce ostavlja zaprepašćene i emotivno angažovane u sudbinu likova, dok ga drugi smatraju tek još jednim jeftinim pokušajem stvaranja uzbuđenja šokantnim scenama.

Seks sa grobom

Gledaoce je posebno zgrozila scena u kojoj Oliver ima seksualne odnose sa Feliksovim grobom nedugo nakon njegove sahrane. Glumac je otkrio da je ta scena bila potpuno improvizovana.

- Hteo sam da vidim šta će Oliver sledeće da uradi. Hteo sam da saznam kako izgleda naredni nivo njegove opsesije. Hoću da kažem da sam samo hteo da pustim kameru da snima. Nisam se pripremao ni vežbao i dogodilo se to što se dogodilo. Scena je snimljena iz jednog pokušaja i mislim da je bila u redu. Pomerila je priču unapred - rekao je Beri Kogan.

Profimedia
 

Hit među generacijom Z

Kao i svaka kulturna pojava, "Saltburn" se suočio s određenim kontroverzama. Šokantne scene i isprepletene centralne veze u filmu izazvale su intenzivne onlajn diskusije. Bogati predstavnici Z generacije na TikToku su se pridružili trendu, prikazujući svoj raskošni način života u skladu sa estetikom filma.

Profimedia
 

Hešteg #Saltburn prikupio je preko 2,1 milijarde pregleda, dok je Z publika prihvatila njegov estetski izraz u viralnim plesnim videima. Poslednja scena filma, u kojoj Oliver igra uz “Murder on the Dancefloor”, postala je ikonična, inspirišući talas imitatora na mrežama. Muzika iz filma takođe doživljava uspon na britanskim top listama singlova, što je još jedan dokaz uticaja ovog filma. 

"Saltburn" je dostupan na striming servisu Prime Video.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike