Jovana Stojiljković o finalu serije „Vera“: Scene njenog stradanja su strašno potresne

18.02.2023

06:03

2

Autor: Dejan Ćirić

„Ponosna sam što smo o jednoj osobi o kojoj se malo zna napravili filmski i serijski testament“, ističe glumica

Jovana Stojiljković o finalu serije „Vera“: Scene njenog stradanja su strašno potresne
Jovana Stojiljković u seriji "Vera" - Copyright Promo/Nebojša Babić

Još dve epizode dele nas od kraja serije „Vera“, a glavna glumica Jovana Stojiljković kaže da će u poslednjim epizodama biti zanimljivo videti njen kraj, odnosno kako je stradala, što je veoma potresno.

Promo/Nebojša Babić
 

- Dok sam snimala film razmišljala sam o seriji. Mislim da se tu najbolje oseća punoća njenog lika i odnosa koji nju čine takvom kakva jeste. Srećna sam što je emitovanje serije počelo ubrzo nakon bioskopskih projekcija filma, jer gledaoci sada mogu da dobiju kompletnu sliku o tome ko je bila Vera Pešić - istakla je Stojiljkovićeva gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Pustila sam mašti na volju

Glumica priznaje da pre dobijanja uloge nije znala mnogo o Veri Pešić, ali se tokom kastinga detaljnije upoznala sa njenim životom, a potom sa scenaristom i rediteljem Nedeljkom Kovačićem pričala o tome gde je on pronašao ispiraciju, šta je istina, a šta umetnička sloboda.

Promo/Nebojša Babić
 

- Sa rediteljem sam se dogovorila da ovo što mi pravimo nije nešto dokumentarno, niti ulazimo u to polje gde će bilo ko ličiti na te junake koji su postojali u istoriji, tako da sam imala dovoljno slobode da pustim mašti na volju, scenario je bio dobar i imala sam materijal da sam mogla da se razmaštam - otkrila je glumica i dodala:

- Sve to mi je bilo jako inspirativno i ponosna sam što smo o jednoj osobi o kojoj se malo zna napravili jedan filmski i serijski testament.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike