Anđela Jovanović za 24sedam o seriji "Pad": Ko je žena koja je volela ubicu?

22.01.2023

19:00

0

"Rediteljeva indikacija da je moj lik sunce koje donosi svetlost u mračnom trenutku i neko ko je odlučio da se bori za svog čoveka mi je bila polazna osnova", ističe glumica

Anđela Jovanović za 24sedam o seriji "Pad": Ko je žena koja je volela ubicu?
Anđela Jovanović - Copyright Promo/FIrefly Productions

Glumica Anđela Jovanović osvojila je publiku ulogom Tašane u filmu “Nečista krv - greh predaka”. Trenutno je na Superstar kanalu gledamo u seriji “Pad” koja je rađena po motivima autobiografske knjige Žarka Lauševića “Godina prođe, dan nikad”.

Serija se bazira na tragičnom događaju koji se dogodio u leto 1993. godine kada je Laušević u Podgorici prilikom sukoba kod jednog kafića pištoljem usmrtio svoje napadače Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, i teško ranio Andriju Kažića, za šta je osuđen na višegodišnju robiju.

24sedam/Katarina Mihajlović
Anđela Jovanović

Međutim, tragičan događaj je samo osnovno polazište, a sve ostalo u seriji je rezultat autorske i umetničke slobode. Lajtmotiv cele serije je čovekov životni pad i sve ono što dolazi nakon toga. U seriji je vrlo jasna vidljiva ta igra fikcije i realnosti.

Mračna bajka sa "linčovskim" elementima

- Meni je to bio veliki glumački izazov. Jedan od razloga zašto se bavim ovim poslom je upravo to što možemo da eksperimentišemo na ovaj način. Drago mi je da je autor Bojan Vuletić “Pad” video ovako, krenuvši od te neke frangmetarne dramaturgije i prelaza iz stvarnosti u fikciju ili iluziju na jedan potpuno prirodan način. Kad sam gledala seriju imala sam osećaj da prati moj unutrašnji ritam - ističe Anđela Jovanović za 24sedam i dodaje:

- Tako da me momenat kada serija prelazi u iluziju uopšte nije iznenadio, jer mi je bilo potpuno jasno iz kog unutrašnjeg mesta tog čoveka se sve dešava.

Promo/FIrefly Productions
 

Kako je navela, “plivati" u svemu tome bilo je dosta zahtevno:

- Sa ovom serijom Bojan Vuletić gađa u suštinu, jer kada je jasna suština, forma može da bude bilo šta. Mislim da je ova priča morala da se ispriča na ovakav način i da je Bojan to uradio fenomenalno - kaže ova glumica koja je celu seriju opisala kao jednu “mračnu bajku” u kojoj se može pronaći dosta “linčovskog”.

Promo/FIrefly Productions
 

Sunce koje donosi svetlost 

A koliko je njena uloga Ane u “Padu” bliska njenom glumačkom senzibilitetu?

- Mi, glumci, uvek polazimo od sebe i kopamo kakve su ličnosti koje imamo u sebi i šta sve tu možemo da razumemo. Ja lično imam bogat život, poznajem različite ljude i volim da slušam drugačije priče van mog okruženja. Bojanova indikacija da je Ana u "Padu" jedno sunce koje donosi svetlost u mračnom trenutku i neko ko je odlučio da se bori za svog čoveka, iako je budućnost jako neizvesna, mi je bila polazna osnova. Takva ljubav je u današnje vreme jako retka i drago mi je da sam mogla da odigram ženu koja stoji iza te ljubavi, posvećenosti i takve lojalnosti - kaže Anđela o svojoj ulozi.

Promo/FIrefly Productions
 

Glumica nam je otkrila i kako bira uloge:

- Volim da igram raznovrsne uloge. Drago mi je što sam posle “Nečiste krvi” odigrala “Pad” koji je nešto sasvim drugačije, pa onda film Maje Miloš "Pukotina u ledu", a tu je i nova serija Danisa Tanovića gde igram detektivku. Volim da igram pametne i sposobne žene čiji likovi nose određenu težinu, odnosno snagu i hrabrost. Nekako imam osećaj da i ja kroz njih postajem jača - kaže Jovanovićeva, koja nam je priznala da je trenutno u situaciji kada mnogo više bira uloge nego što je primorana da ih odbija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike