Jelena Tomašević za 24sedam: Predosećala sam da će se to dogoditi

17.11.2022

19:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Popularna pevačica će ponovo nastupiti sa slavnim Andreom Bočelijem u Abu Dabiju

Jelena Tomašević za 24sedam: Predosećala sam da će se to dogoditi
Jelena Tomašević i Andrea Bočeli - Copyright Promo/Marko Obradović

Spektakularni koncert slavnog tenora Andree Bočelija, koji je letos održan u samom srcu Beograda, u okviru Belgrade River Festa, svakako je jedan od najvećih kulturnih događaja koji je obeležio godinu koja se polako bliži kraju, a srpsku prestonicu svrstao na mapu onih evropskih metropola u kojima svetske zvezde iz različitih muzičkih sfera održavaju senzacionalne nastupe.

Promo/Marko Obradović
 

Uz Bočelija, koga je pratio Simfonijski orkestar RTS-a, magiji koncerta koji je nedeljama bio jedna od glavnih tema u domaćim medijima, doprinela je i popularna pevačica Jelena Tomašević, kao specijalna gošća, koja je sa velikim umetnikom otpevala legendarnu kompoziciju „Vivo per lei“ i to je bio jedan od momenata za pamćenje.

Da su čuda moguća i da ništa nije slučajno dokazuje i činjenica da će naša popularna pevačica ponovo nastupiti sa čuvenim operskim pevačem, 24. novembra u Abu Dabiju, takođe u pratnji Simfonijskog orkestra RTS-a.

Promo/Marko Obradović
 

Belgrade River Fest, kao naša značajna kulturna manifestacija, na kojoj se ovog leta dogodio i moj nastup sa Andreom Bočelijem, inicirao je ponovni susret i saradnju sa slavnim tenorom, na njegovom koncertu 24. novembra u Abu Dabiju, u Etihad Parku, jednoj od centralnih lokacija prestonice Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Najlepše emocije i predosećaj novog susreta

Na programu koji se priprema za novi spektakl su poznate kompozicije iz raznovrsnog operskog repertoara, čuvene arije, uvertire i orkestarski odlomci. Jelena i Bočeli će zajedno otpevati dve numere, a pevačica će potom samostalno izvesti jednu pesmu.

Jelena Tomašević je za naš portal prenela očekivanja pred novi koncert sa Bočelijem, ističući da je imala osećaj da će kad-tad ponovo stati na scenu sa njim:

Promo/Marko Obradović
 

- Belgrade River Fest, kao naša značajna kulturna manifestacija, na kojoj se ovog leta dogodio i moj nastup sa Bočelijem, inicirao je ponovni susret i saradnju sa slavnim tenorom, na njegovom koncertu 24. novembra u Abu Dabiju. Velika je stvar i to da ćemo i ovog puta nastupati u pratnji Simfonijskog orkestra RTS-a, što je velika čast i najlepša promocija naše zemlje i naše kulture u svetu - ističe Jelena Tomašević i dodaje:

- Bočeli je jedan od najpoznatijih umetnika i izvođača na planeti i srećna sam što smo svi ostavili tako snažan utisak na njega da se otvorio prostor za dalje saradnje, koje će biti realizovane u narednom periodu. Kada govorimo o Bočeliju i mom ličnom doživljaju, sve što se desilo u Beogradu toliko je bilo lepo i toliko smo svi bili ispunjeni najlepšim emocijama, da smo predosećali da će se naši susreti i saradnje sigurno nastaviti.

Promo/Marko Obradović
 

- Srećna sam da su se stvorile okolnosti za to, uz pomoć značajnog “kulturnog mosta” kao što je Belgrade River Fest, koji povezuje naše umetnike i našu zemlju sa svetski priznatim umetnicima i događajima - zaključuje Jelena Tomašević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike