Aleksandra Kovač za 24sedam: Nešto najčudnije što sam uradila do sada

15.11.2022

18:30

0

Autor: Dejan Ćirić

„U jednom trenutku smo svirali i kreirali različite zvuke na violini koja je stara više od sto godina, a najveći izazov je bilo komponovati pravu starinsku narodnu pesmu na stihove Šekspirovih soneta“, ističe umetnica

Aleksandra Kovač za 24sedam: Nešto najčudnije što sam uradila do sada
Aleksandra Kovač - Copyright Promo/Miša Obradović

Nova domaća serija „Bunar“, koju kreatori opisuju kao dramu egzistencijalizma i potrage za smislom, počela je sa emitovanjem na Superstar kanalu, a uskoro počinje da se prikazuje i na TV Prva.

Sve počinje od Radomira, profesora filozofije, koji se, nakon afere sa studentkinjom koja je ostala u drugom stanju, povlači u svoje rodno selo u želji da „pronađe sebe“. Tu kreće da se zahuktava vrtlog dešavanja u koje su uključeni svakodnevica jednog šumadijskog sela, misterija jednog bunara i mnoštvo različitih sudbina koje se prepliću.

Serija "Bunar" Promo/Film Danas/Dandelion production
 

Glavne uloge tumače Igor Đorđević, Nataša Ninković, Zoran Cvijanović, Ljubomir Bandović, Boris Milivojević, Nikola Pejaković, Bogdan Diklić, Nenad Okanović, Denis Murić, Miodrag Dragičević, Marko Janketić, Nenad Jezdić i mnogi drugi.

Sjajnu muziku za ovu seriju, kao i pesmu „Ako sutra“, koja se može čuti na odjavnoj špici, radili su Aleksandra Kovač i Roman Goršek, provereni dvojac kada je u pitanju kvalitetna muzika za filmska i televizijska ostvarenja.

Violina stara sto godina i Šekspirovi soneti

Za ovu pesmu je snimljen i spot u kome se pojavljuje glavni protagonista „Bunara“ Igor Đorđević, a Aleksandra Kovač je za naš portal otkrila do sada nepoznate detalje o nastajanju muzike za ovaj projekat.

Promo/Maja Dedagić
 

- Muzika koju smo Roman i ja komponovali za "Bunar" sigurno je jedna od najčudnijih koje smo uradili do sada, kada govorimo o muzici za serije. Jedinstvena i potpuno drugačija od svega što je publika mogla da čuje na ovim prostorima, muzika u "Bunaru" obiluje autentičnim zvucima i različitim muzičkim stilovima - ističe umetnica i dodaje:

- Bili smo vrlo kreativni. Zanimljivo je da smo u jednom trenutku svirali i kreirali različite zvuke na violini koja je stara više od sto godina, a koja je pripadala Romanovom dedi. Pored filmske muzike, komponovali smo za seriju i tehno, dub step i bluz teme, a najveći izazov je bilo komponovati pravu starinsku narodnu pesmu na stihove Šekspirovih soneta, koja se pojavljuje u 8.epizodi serije - istakla je Aleksandra Kovač.

Kreatori „Bunara“ su Predrag Gaga Antonijević, Nataša Drakulić i Igor Đorđević, režiju potpisuje Maša Nešković, producent serije je Telekom Srbija, dok su za izvršnu produkciju zaduženi „Film Danas” i “Dandelion production”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike