Milena Predić za 24sedam: Vredelo je čekati deset godina na ulogu Svete Petke

05.09.2022

18:42

0

"Nikada se nisam osetila tako lako i radosno tokom snimanja svakog kadra kao na ovom filmu", ističe glumica

Milena Predić za 24sedam: Vredelo je čekati deset godina na ulogu Svete Petke
MILENA PREDI 2 - Copyright Milena Predić, film "Sveta Petka - krst u pustinji" Promo/Milena Popović

Igrani film „Sveta Petka - krst u pustinji“ reditelja Hadži-Aleksandra Đurovića, nastao je na osnovu romana “Petkana” Ljiljane Habjanović Đurović. Svetu Petku igra glumica Milena Predić.

Prema rečima reditelja, Milena je izabrana za ovu ulogu jer pored toga što je dobra glumica, ima vanvremsnku lepotu i njeno lice “ne iskače iz frižidera”. Presudna je bila i uloga u filmu “Sveti Georgije ubiva aždahu”.

Sama Milena kaže da je to njena najbolja uloga i da se nadala da će, po nekoj logici stvari, nakon nje uslediti one najveće. Međutim to se nije desilo deset godina, sve do filma “Sveta Petka – krst u pustinji”, a kako ističe “vredelo je čekati”.  

Milena Predić, film "Sveta Petka - krst u pustinji" Promo/Milena Popović
 

Prateći život pobožne mlade Paraskeve, u filmu upoznajemo put Svete Petke od obične devojke do najvoljenije i najpoštovanije svetiteljke pravoslavlja.

- Film je vanvremenski, ima univerzalnost i to je njegova najveća vrednost. U njemu može podjednako da se prepozna čovek koji je u veri, kao i onaj koji nije vernik ili savremen čovek stalno zauzet mobillnim telefonom. Provocira ono nešto u čoveku da se zapita o sebi i o svojoj duši – kaže Milena Predić za 24sedam.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Prema njenim rečima film je drugačiji od svega što se radilo kod nas, pa i u svetu, i upravo to je presudilo da prihvati ulogu.

- Takvi filmovi skoro da ne postoje. Ovo je nešto potpuno drugačije i autentično. Za mene je bio veliki izazov da učestvujem u tome - ističe glumica.

Snimanje filma je podrazumevalo više od mesec dana boravka u pustinji Jordana što je predstavljalo najveći izazov. Trebalo je savladati visoke temperature tokom dana i hladne noći.

Promo
 

- Lično za mene, najveće iskušenje je bilo savladati pustinju i njenu surovost. Ona je prelepa, monumentalna i surova. Ali, ona vam puno toga daje. Biti usred pustinje u skladu sa svojim glumačkim bićem i nekako sve sa lakoćom odigrati, to sam dobila - otkriva glumica.

Promo
 

 Prema njenim rečima, rad na filmu je bio jedan “sveobuhvatan duhovni proces”.

- Ovo iskustvo me je naučilo da kada nešto radite i to duboko osećate srcem onda sve ide lako i lepo. Nikada se nisam osetila tako lako i radosno tokom snimanja svakog kadra kao na ovom filmu - opisuje svoje iskustvo glumica koju ćemo nakon ovog filma gledati u serijama “Vreme smrti” ,“Nemirni” i pozorišnoj predstavi “Sveta Prada”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike