Milena Predić o ulozi Svete Petke i čudesnom iskustvu tokom snimanja u pustinji (FOTO/VIDEO)

30.08.2022

15:01

0

„Ovaj film svedoči o tome da ako pobedite sebe zadobićete Carstvo Božije“, ističe glumica

Milena Predić o ulozi Svete Petke i čudesnom iskustvu tokom snimanja u pustinji (FOTO/VIDEO)
SVETA PETKA-KRST U PUSTINJI -1 - Copyright Promo

Milena Predić koja igra naslovnu ulogu u filmu "Sveta Petka - Krst u pustinji" istakla je da s nestrpljenjem očekuje prikazivanje filma 6. septembra u Beogradu, nakon svetske premijere koja je juče, 29. avgusta, održana u Moskvi.

- Iz trejlera se vidi da je posve drugačiji žanr i nesvakidašnja priča kako za našu, tako i svetsku kinematografiju. To je duhovni, hrišćanski, čist žanr - naglasila je glumica.

Milena Predić Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Prema njenim rečima, polazište spisateljice Ljiljane Habjanović Ðurović, po čijem romanu "Petkana" je i snimljen film, i koja je pisala scenario, bilo je da glavnu junakinju predstavi "kao ženu koja je imala toliko iskušenja i pobedila ih".

- Ona punih 40 godina provodi u pustinji, u borbi sa samom sobom, što je omogućilo da postane to što danas jeste. Moj zadatak je bio da je predstavim kako ženu od krvi i mesa sa slabostima. Pobeđuje iskušenja, ali to je borba da bi se došlo do pobede - rekla je Predićeva.

Promo
 

Dok je igrala Svetu Petku imala je, kako kaže, neku vrstu bremena, ali ističe da je film kolektivni čin i da je sa ekipom i rediteljem Hadži Aleksandrom Ðurovićem došla do zajedničkog rešenja kao je igrati kao stvarnu ličnost.

- Ona se odrekla materijalnog bogatstva i krenula, kao i njen rođeni brat monah, putem Boga u pustinju. Život se sastoji iz puno malih pobeda. Ovaj film svedoči o tome da ako pobedite sebe zadobićete Carstvo Božije. Sami sebi smo najveći neprijatelji - smatra glumica.

Promo
 

Film je delom sniman u Srbiji, pored Jordana i pustinje Vadi Rum koji, ističe Predićeva, "igraju posebnu ulogu u filmu".

Prema njenim rečima, u pustinji Vadi Rum postoje pećine poznate po hrišćanskim podvižnicima, a ekipa je tek kad je otišla u Jordan shvatila "do koje mere je to fascinantno, sveto mesto".

- Tamo zaista ne treba ništa da glumite. Kad samo stanete, monumentalnost pustinje toliko radi za vas, da je potrebno samo da budete elementarno prisutni i koncentrisani na tekst. To mesto vam daje sve - istakla je glumica.

Promo
 

Predićeva je rekla da je njeno dominantno osećanje radost jer je snimljen takav film i što je baš ona dobila tu ulogu koja nosi i veliku odgovornost.

- Srećna sam što je ova tema dobila priliku da bude na velikom platnu. Ovo je važno za ceo naš narod, ne samo za vernike, jer Sveta Petka uživa poštovanje i onih ljudi koji sebe ne doživljavaju na taj način - zaključila je glumica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike