Lutao je zaleđenim ulicama i drhteći napisao tri opcije koje ima: Trenutak koji je promenio sudbinu Džonija Depa

30.08.2022

07:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Kada je za njega sve bilo gotovo i kada se pomirio sa činjenicom da će doživotno igrati u osrednjim serijama stigao je poziv Tima Bartona

Lutao je zaleđenim ulicama i drhteći napisao tri opcije koje ima: Trenutak koji je promenio sudbinu Džonija Depa
Džoni Dep - Copyright Džoni Dep/Profimedia

Džoni Dep, Tom Kruz i Majkl Džekson bili su u trci te davne 1989. godine za kultnu ulogu u filmu Tima Bartona „Edvard Makazoruki“. Znalo se - ko god da dobije ulogu ući će prečicom u filmsku istoriju. Tako je i bilo.

Bila je zima 1989. Dep je u hladnom Vankuveru snimao televizijsku seriju „21 Jump street“ i nije mogao da prekine iako je želeo, zbog činjenice da je bio vezan ugovorom. Nevoljno i sa mukom je odlazio na setove, snimajući seriju o policajcima koji su u srednjoj školi na tajnom zadatku.

Film "Minamata" / Promo
 

Reflektori su se ugasili jedne večeri, set za tu nedelju je bio završen, Džoni je sa rukama u džepovima lutao zaleđenim ulicama. Izvadio je parče papira i drhteći, zapisao je tri opcije koje ima:

1. Izdrži do kraja.

2. Strpi se što više možeš, a kad baš ne bude više moguće traži raskid ugovora i gledaj da platiš što manju štetu.

3. Reci producentima da odlaziš, plaćaj ih doživotno, a onda tvoja deca i unuci neka nastave da otplaćuju tvoj dug.

A onda, kao grom iz vedra neba pogodila ga je audicija za film Tima Bartona „Edvard Makazoruki“. Spasonosni kasting, pomislio je Dep i shvatio da njegova sudbina može u sekundi biti promenjena. Čvrsto je uverio sebe da je rođen za tu ulogu, ostalo je samo da ubedi i velikog reditelja.

Džoni Dep u filmu "Edvard Makazoruki"/Profimedia
 

Ipak, Barton nije bio tako siguran da je Dep pravi glumac za njega. Imao je još dve opcije, navodi Headliner. Pop zvezdu Majkla Džeksona koji je sa sličnim žarom želeo ulogu i Toma Kruza, koga je on lično tražio.

Zašto je pop zvezda ispala iz igre nikada se nije saznalo. Međutim, Kruz koji je evidentno bio „prvi pik“ autora imao je neobične zahteve za korekciju scenarija. Od reditelja je tražio da Edvardu poraste ruka do kraja filma, ali i da bude prikazan kao lepotan. Barton se nije složio sa predlozima.

U međuvremenu, Dep je izgarao. Zvao je agenta i po dvadeset puta dnevno, raspitivao se i osluškivao. Jednom je i pričao o tome:

„Da li je Tim video nešto u meni zbog čega bi mi dao ulogu? Šta bi ga nateralo da rizikuje? Čekao sam kod kuće, nadao se… Vreme je prolazilo, već sam počeo da gubim svaku nadu.“

Džoni Dep i Vinona Rajder u filmu "Edvard Makazoruki"/Profimedia
 

U trenutku kada je za njega sve bilo gotovo i kada se pomirio sa činjenicom da će doživotno igrati u osrednjim serijama stigao je poziv: „Ćao Džoni. Ti si Edvard Makazoruki.“

Ostalo je istorija!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike