„Karavan srpskog filma“ putuje po gradovima Srbije

23.12.2021

08:45

0

Autor: Dejan Ćirić

U fokusu su gradovi koji nemaju bioskopsku opremu za prikazivanje filmova, pa tako ni bioskopski repertoar

„Karavan srpskog filma“ putuje po gradovima Srbije
Južni vetar 2: Ubrzanje Promo/Nemanja Miščević

U skladu sa planiranim rasporedom, krenuo je „Karavan srpskog filma”, u okviru kojeg se prikazuje devet aktuelnih srpskih filmova, i to u u osam gradova: Kniću, Kanjiži, Prijepolju, Ivanjici, Brusu, Blacu, Sečnju, i Aleksandrovcu.

Karavan srpskog filma/Promo
 

Svakog vikenda  u odabranim gradovima na repertoaru su domaći filmovi „Pucnji u Marseju”, „Lihvar”, „Nečista krv - Greh predaka”, „Otac”, „Jedini izlaz”, “Toma”, „Oaza”, „Vikend sa ćaletom” i „Južni vetar 2: Ubrzanje”.

Katarina Radivojević, "Nečista krv" Promo/ Fame Solutions
 

Posećenost projekcija i zainteresovanost publike je velika, o čemu govori brojka od više od 3000 gledalaca u 6 mesta u Srbiji.

Karavan srpskog filma nastao je u organizaciji Filmskog centra Srbije sa idejom da budu prikazani domaći filmovi koji su trenutno aktuelni, ili su u prethodne dve godine ušli u distribuciju ali zbog epidemioloških mera, gledaoci širom Srbije nisu imali priliku da ih pogledaju u bioskopu.

Gordan Kičić, Film “Pucnji u Marseju” / Promo
 

U fokusu su gradovi koji nemaju bioskopsku opremu za prikazivanje filmova, pa tako ni bioskopski repertoar.

Ideja Filmskog centra Srbije je da iznajmi najbolju bioskopsku opremu i omogući publici iz ovih gradova da pogleda domaće aktuelne filmove u bioskopu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi