Udruženje filmskih umetnika Srbije dodelilo godišnje nagrade: Prestižna priznanja za svestrane autore

21.12.2021

15:15

0

Memorijalna nagrada "Jovan Aćin" za filmsko stvaralaštvo u 2021. godini, pripala je Marku Grbi za scenario i režiju dokumentarnog filma "Rampart"

Udruženje filmskih umetnika Srbije dodelilo godišnje nagrade: Prestižna priznanja za svestrane autore
Copyright Promo/Fest

Udruženje filmskih umetnika Srbije (UFUS), tradicionalno je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, dodelilo je prestižne godišnje nagrade za 2021. godinu, a nagrada za celokupno stvaralaštvo i doprinos srpskoj kinematografiji dodeljena je istaknutim filmskim umetnicima: Milanu Jeliću, filmskom reditelju i scenaristi, Radoslavu Vladiću, glavnom snimatelju slike i Žarku Dragojeviću, filmskom reditelju, scenaristi, esejisti i teoretičaru filma.

Godišnja nagrada za filmsko stvaralaštvo u 2021. godini u kategoriji dugometražnog igranog filma dodeljena je Slobodanu Pešiću za režiju filma "Ne igraj na Engleze".

Priznanje za filmsko stvaralaštvo u 2021. godini u kategoriji dugometražnog dokumentarnog filma dodeljena je Slobodanu Ivetiću za scenario i režiju filma "Kreka: Lovac na snove".

Godišnja nagrada za filmsko stvaralaštvo u 2021. godini u kategoriji animiranog filma dodeljena je Miroslavu Jeliću za scenario i režiju filma "Starac i kutija”, a memorijalna nagrada "Jovan Aćin" za filmsko stvaralaštvo u 2021. godini, pripala je Marku Grbi za scenario i režiju dokumentarnog filma "Rampart".

Diploma Udruženja dodeljena je Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije - Liffe za doprinos afirmaciji filma.

Komisija za nagrade je radila u sastavu: Predrag Pega Popović, filmski snimatelj, Vera Vlajić, reditelj animiranog filma, Milan Knežević, filmski reditelj, Branislav Milošević, filmski reditelj i Božidar Zečević, filmolog i istoričar filma.

Nagrađenima će priznanja biti uručena u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike