Milan Marić za 24sedam o ulozi Marka Kraljevića: Nova fizička transformacija kao veliki izazov

19.12.2021

17:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Film koristi istorijske elemente i vodi priču ka epskom momentu. Na taj način imamo put Marka Kraljevića od antiheroja, turskog vazala, do heroja, onakvog kakvog ga je istorija upamtila.

Milan Marić za 24sedam o ulozi Marka Kraljevića: Nova fizička transformacija kao veliki izazov
Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Dugometražni istorijski spektakl reditelja Dejana Zečevića, film „Marko Kraljević“, u kom će glavnu ulogu igrati Milan Marić, kako je otkrila direktorka Filmskog centra Srbije Jelena Trivan, počinje da se snima naredne godine.

Zečević ovaj film potpisuje i kao reditelj i kao scenarista, zajedno sa Majom Todorović, a iza projekta stoji produkcijska kuća „Biberče“. Scenario se bazira na epskoj pesmi „Marko Kraljević i Musa Kesedžija“.

Film koristi istorijske elemente i vodi priču ka epskom momentu. Na taj način imamo put Marka Kraljevića od antiheroja, turskog vazala, do heroja, onakvog kakvog ga je istorija upamtila.

Marko Kraljević Wikipedia
 

Milan Marić za naš portal prenosi utiske o još jednoj velikoj i izazovnoj ulozi koja je pred njim, a koja će zahtevati ozbiljne pripreme i fizičke transformacije koje mu očigledno i te kako prijaju.

- Veoma me je obradovala odluka Dejana Zečevića da mi poveri ulogu Marka Kraljevića. Predstoji mi ozbiljno vreme priprema i iščitavanja svega o Marku Kraljeviću, zajednički rad sa autorskim timom i još jedna interesantna fizička transformacija. Siguran sam da će ovo biti još jedan od veoma inspirativnih projekata za rad - ističe popularni glumac.

Profimedia
 

- Film o Marku Kraljeviću je za mene životna prilika, ono što se dešava jednom u životu. Možda tako ne izgleda, ali dugo sam stremio ka ovome, da uradim jednu kostimiranu, epsku priču - rekao je ranije Dejan Zečević za Novosti, a pri izboru glavnog glumca se rukovodio sledećim stvarima:

- Svaki reditelj se u izboru glumaca oslanja na neko sopstveno osećanje, viđenje lika. Bio nam je potreban vrhunski glumac, ali i neko ko u vizuelnom smislu, ali i po karakteru, energiji, može da iznese lik Marka Kraljevića. Namera nam je da izbegnemo jednodimenzionalnost našeg junaka, pa sam tražio glumca koji ne razmišlja jednodimenzionalno - navodi Zečević najavljujuću da će u ovom projektu biti angažovani i popularni turski glumci, poznati našoj publici.

Promo
 

Iz Filmskog centra Srbije navode da se film „Marko Kraljević“ bazira na izuzetno veštom, dramski ubedljivom, višeslojnom i komično oslikanom scenariju, a priča prati najvažniji period života čuvenog junaka iz srpske poezije, ali i mitologije.

Film je baziran na istorijskim podacima i celokupnoj narodnoj poeziji, kao i na uzbudljivim predanjima o Marku Kraljeviću, pa će se u ovom ostvarenju smenjivati spektakularne scene sa intimnim i ličnim trenucima dubokog ljudskog preispitivanja kako samog junaka, tako i ostalih likova u filmu. U planu je i realizacija istoimene TV serije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike