Kultna serija „Bolji život“ je trebalo da dobije nastavak: Jedan čovek je rekao NE!

25.10.2021

06:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Želja je bila da se snimi priča o tome šta se dešava sa glavnim junacima u današnje vreme, kao i da se u seriji pojave Bobin sin, a Gigin unuk, Violetin novi muž i još dosta novih likova

Kultna serija „Bolji život“ je trebalo da dobije nastavak: Jedan čovek je rekao NE!
Giga Moravac - Copyright Printscreen Youtube

Svaki put kada se reprizira mnogima najomiljenija domaća serija “Bolji život”, po rejtingu može da se takmiči sa najnovijim TV naslovima. Tako je bilo i 2009. godine, kada je četvrta repriza po redu obarala sve rejtinge gledanosti.

Velika gledanost je te godine naterala producente da razmišljaju o snimanju nastavka dogodovština Gige Moravca, Emilije, Bobe, Koke, Vikice, Guze. Autor i scenarista prve jugoslovensko-srpske sapunice Siniša Pavić dobio je od tadašnjeg direktora RTS, pokojnog Aleksandra Tijanića, zahtev da napravi predložak o novih stotinak epizoda u kojima bi publika pratila živote junaka i njihovih naslednika u današnje vreme. Dakle - dve decenije kasnije.

Printscreen Youtube
 

Serija “Bolji život” snimana je iz tri puta od 1986. do 1991. godine. Pošto i ova poslednja repriza na RTS-u ima gledanost od gotovo 40 odsto, pojedini producenti su došli na ideju da snime nastavak i ovim povodom su kontaktirali autora Sinišu Pavića, rekao je tada izvor blizak najplodonosnijem srpskom TV piscu, i dodao:

- Želja je da se snimi priča o tome šta se dešava sa junacima serije u današnje vreme, kao i da se u seriji pojave Bobin sin, a Gigin unuk, Violetin novi muž i još dosta novih likova. Čeka se da Pavić stigne iz Grčke sa odmora, pa da vidi kakva će biti sudbina eventualnog nastavka.

Iako su Tijanić i njegov uređivački tim bili zainteresovani za nastavak serije, do novih 100 epizoda nije došlo na insistiranje Siniše Pavića. Scenarista nije želeo ni da čuje za nastavak. Čak i nekoliko godina kasnije, kada se glavna glumačka postava okupila kako bi se slikala za jedan magazin i time obeležila 30 godina od početka snimanja, prenosi portal filmitv.rs.

Prinstcreen/RTS
 

- Teško je okupiti ljude oko bilo čega, a i ne može danas da se pravi “Bolji život”. Lepo je što su svi Popadići zajedno proslavili taj jubilej. Oni jesu glavni akteri priče, ali mnogo je drugih, sjajnih glumaca koji su obeležili tu seriju, a nisu više živi. Kada se radi tako velika priča, nijedna uloga nije mala. Ukoliko bismo sastavili sve što je Bata Živojinović odigrao kao Macola, dobili bismo tri igrana filma. Bio je tu i Mihajlo Vitorović, Danilo Lazović, Radmila Savićević, Miloš Žutić, pa Dušan Poček, kome je hipohondar Jezdimir Uskoković bila životna uloga. Ne može se reći da su to epizodne uloge, velike su bile i po obimu i sjajno su odigrane - rekao je pre četiri godine Siniša Pavić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike