Ko bi mogao da uđe u trku za Oskara sledeće godine: Krenula prva predviđanja

30.06.2024

19:00

0

Neki su već ubeđeni da znaju koja ostvarenja sigurno ulaze u uvek žestoku konkurenciju

Ko bi mogao da uđe u trku za Oskara sledeće godine: Krenula prva predviđanja
Copyright Profimedia

Ove godine na Oskaru je trijumfovao "Openhajmer", ali polako ulazimo u period kada već počinju predviđanja koji filmovi bi mogli da uđu u trku za Oskara u 2025. godini.

Profimedia
 

Američka filmska akademija je saopštila da će nominacije biti poznate 17. januara 2025. godine, a zvanična ceremonija dodele biće održana 2. marta 2025. godine.

Poznati prvi favoriti?

Prema nekim izvorima nastavak filma "Dina" i animiran film "U mojoj glavi 2" su već uspeli da istrasiraju svoj put ka nominacijama ove prestižne filmske nagrade.

Profimedia
 

Iako su zapažene uspehe doživeli filmovi "Rivali" sa Zendejom i "Građanski rat", mnogi su ubeđeni da za njih neće biti mesta u nekoj od nominacija, s obzirom da leto ali i jesen donosi velike filmove.

Očekivanja od istorijske drame i trilera

Među filmovima na koje se već sad računa da će ući u trku a koja se još nisu pojavila u bioskopima su ostvarenja: triler o izborima za papu "Conclave" sa Izabelom Roselini,  kao i  "Blitz" dugo očekivana istorijska drama, o grupi stanovnika Londona koji pokušavaju da prežive bombardovanja u Drugom svetskom ratu.

ATA Images/Amir Hamzagić
 

Ipak, pojedini mediji koji se bave filmom, strahuju da će neki dobri filmovi ove godine ostati ispod radara Američke filmske akademije, jer će produkcija kasniti zbog štrajka u Holivudu koji je završen prošlog leta.

Ovde možete da pratite predviđanja filmova koji se mogu naći u trci za Oskara sledeće godine.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike