Krvave ulične borbe i opsada Bele kuće u filmu "Građanski rat" u SAD: Ostvarenje o kojem svi pričaju (FOTO/VIDEO)

15.04.2024

11:00

0

Pojavljuje se i predsednik Amerike za kojeg mnogi tvrde da liči na Trampa

Krvave ulične borbe i opsada Bele kuće u filmu "Građanski rat" u SAD: Ostvarenje o kojem svi pričaju (FOTO/VIDEO)
Scena iz filma "Građanski rat" - Copyright Promo/Blitz Film

Film "Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj" definitvno je ostvarenje o kojem svi pričaju. Reč je o čistoj distopiji i do sada najskupljem akcionom filmu reditelja Aleksa Garlanda, u produkciji studija A24.

Profimedia
 

U domaće bioskope stiže 18. aprila.

Kada se sruše politički poreci

Radnja filma smeštena je u bliskoj distopijskoj budućnosti i prati tim novinara koji putuje širom SAD tokom Drugog američkog građanskog rata u kojem učestvuju diktatorska Savezna vlada SAD i separatisti – zapadne snage Teksasa i Kalifornije i Konfederacija Floride, kojima razni zločini nisu strani.

Film je dobio pohvale za režiju, glumačku postavu i način snimanja ratnih scena.

Profimedia
 

- Jednom kad shvatite da se u Građanskom ratu ne radi o onome što mislite, možete ga ceniti zbog onoga što zapravo predstavlja: goruća meditacija o tome šta se događa kada se politički poreci sruše i nasilje poprimi sopstvenu zlokobnu logiku - napisao je Zak Bečamp iz Voxa.

Sjajne ocene kritičara

Mnogi kritičari su podelili svoje mišljenje o filmu. Do sada na Rotten Tomatoesu ima 234 kritike kritičara koji su ga ocenili sa visokih 83 odsto, dok je od publike dobio 79 odsto na osnovu više od stotinu kritika.

Profimedia
 

Film je režirao i napisao Aleks Garland, a glume Kirsten Danst, Kejli Spaeni, Vagner Mura, Stiven Mekinli Henderson i druge zvezde.

Borbe oko Bele kuće

Jedna scena u filmu sadrži i borbe oko Bele kuće. Iako su mnogi u filmu u predsedniku SAD Nika Ofermana videli Donalda Trampa, režiser filma to negira.

Profimedia
 

- Ovo sigurno nije Tramp, Oferman je fašistički predsednik, i nisam ciljao na bilo koju političku svetsku ličnost - zaključio je reditelj i scenarista filma.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Variety

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike