Deni Vilnev potvrdio da snima treći deo "Dine" i najavio film o nuklearnom ratu: Da li stiže novi "Openhajmer"? (FOTO)

06.04.2024

15:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Razvoj filma "Nuclear war" želi da isprati ogroman uspeh ostvarenja Kristofera Nolana o tvorcu atomske bombe

Deni Vilnev potvrdio da snima treći deo "Dine" i najavio film o nuklearnom ratu: Da li stiže novi "Openhajmer"? (FOTO)
Copyright Promo/CineStar/Blitz Film

Zvanično je potvrđeno da će Deni Vilnev snimiti još jedan nastavak filma "Dina", zasnovanom na originalnim romanima Franka Herberta. Vilnev je takođe u pregovorima da nakon toga adaptira knjigu Ani Džejkobsen "Nuclear war: A Scenario".

Profimedia
 

Reditelj je prvi put 2021. godine rekao da je njegov cilj sve vreme bio da snimi tri filmaDrugi deo završava priču romana iz 1965. godine, ali Herbert je napisao pet nastavaka pre svoje smrti 1986. Njegov sin Brajan Herbert i Kevin J. Anderson su od tada obogatili franšizu mnogim dodatnim knjigama. Originalni Herbertov nastavak, "Dune Messiah" iz 1969, sada će biti adaptiran kao treći nastavak filma u ovoj franšizi.

Profimedia
 

To bi bio san

- Uvek sam zamišljao tri filma. Nije da želim da radim franšizu, ali ovo je "Dina", a to je ogromna priča. Da biste je ispoštovali, mislim da će vam biti potrebno najmanje tri filma. To bi bio san. Da pratite Pola Atreida i zaokružite njegovu priču - rekao je jednom prilikom Vilnev.

Profimedia
 

Legendary Entertainment je od autorke Ani Džejkobsen kupio prava za adaptaciju njene knjige "Nuclear War: A Scenario", a za reditelja imaju u planu upravo Denija. Knjiga je objavljena prošlog meseca i ispituje nuklearni vojni establišment. Džejkobsen je bila finalista Pulicerove nagrade za njenu knjigu iz 2015. godine, "The Pentagon’s Brain: An Uncensored History of DARPA, America’s Top-Secret Military Research Agency."

 

 

Razvoj filma "Nuclear war" želi da isprati uspeh "Openhajmera", filma Kristofera Nolana koji se fokusirao na stvaranje atomske bombe i koji je osvojio sedam Oskara i premašio 950 miliona dolara na svetskim blagajnama.

Vilnev je nedavno rekao da žonglira sa brojnim potencijalnim projektima, uključujući njegov dugo planirani film o Kleopatri, prenosi Blic.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike