Najveći gubitnici Oskara: Nekome nije pomoglo ni šest godina spremanja za jedan film

11.03.2024

20:30

0

Čini se na prvi pogled da nije bilo puno iznenađenja

Najveći gubitnici Oskara: Nekome nije pomoglo ni šest godina spremanja za jedan film
Copyright Profimedia

Zavesa nakon 96. dodele Oskara je spuštena, uzbuđenje je splasnulo, strasti su se smirile, a pobednici su otišli kućama.

Profimedia
 

Najveći utisak ovogodišnje dodele Oskara je očekivani trijumf filma "Openhajmer". Čini se da ove godine nije bilo velikih iznenađenja, ipak u senci su ostali i najveći gubitnici ovogodišnjeg Oskara.

Bredli Kuper

Bredli Kuper je svakako najveći gubitnik ovogodišnje dodele, a mnogi su se tokom samog prenosa uživo šalili na njegov račun na internetu, a samo on zna kako mu je bilo. Doduše, na dodelu je došao u pratnji svoje majke, tako da je sigurno imao rame za utehu.

Profimedia
 

Njegov film "Maestro" koji je jednim delom producirao, nominovan je za najbolji film, takođe i on sam za glavnu ulogu, a ovo mu je bila 12 nominacija za Oskara.

Profimedia
 

Čini se da je ovog puta uložio najviše para, energije i talenta, pa se tako za samu ulogu čuvenog američkog dirigenta spremao šest godina, ali očigledno to nije bilo dovoljno.

Postavlja se pitanje da li će imati snage za još jednu bravuru i tako se jednog dana upisati u dobitnike Oskara.

Film "Barbi"

Film Barbi je bio pravi pravcati hit prošlog leta i uspeo je čak u bioskopima da zaseni i "Opnehajmera" zaradivši više od milijardu dolara.

Profimedia
 

Međutim on je definitivno najveći gubitnik ovogodišnjeg Oskara iako je bio viđen za favorita. Prvo Margo Robi i Greta Gervig kao rediteljka uopšte nisu ušli u nominacije za Oskara a potom film nije izabran u kategoroji najboljeg filma.

Ipak ostala mu je utešna nagrada, Oskar za pesmu koju u filmu izvodi Bili Ajliš.

Lili Gledstoun

Lili Gledstoun je nominovana za ulogu u filmu "Ubistva pod cvetnim mesecom". Ona je ušla u istoriju kao prva Indijanka nominovana za Oskara. Ona je za ovu ulogu dobila Zlatni globus. Gledstoun je izjavila da je to istorijski trenutak, za autohtonu zajednicu, koju industrija zabave često zanemaruje.

Profimedia
 

- Ovo je za svakog malog urbanog klinca i svakog malog domoroca koji ima san i vidi sebe da ga je ostvario - poručila je nakon što je dobila Zlatni globus.   

Profimedia
 

Iako je važila za favorita ipak je ostala bez Oskara za ovu ulogu. Inače, do sada su u istoriji Oskara četiri domorodačke osobe nominovane.

Martin Skorseze

Film "Ubistva pod cvetnim mesecom" je, mnogi tvrde, remek-delo reditelja Martina Skorsezea i njegov najbolji film u dosadašnjoj karijeri.

Profimedia
 

Veliki reditelj ove godine dobio je nagradu za životno delo na Berlinskom filsmkom festivalu ali ostao je bez Oskara iako su mnogi bili ubeđeni da "mu ne gine".

Profimedia
 

Ipak, nije prvi put da veliki reditelji ne dobijaju Oskare, iako će njihova imena biti ispisana zlatnim slovima u istoriji kinematografije.

Alfred Hičkok, Orosn Vels, Stenli Kjubrik, Federiko Felini spadaju u one koji nikada nisu dobili Oskara.  

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike