Žarko Laušević je mogao da pogine na snimanju "Boja na Kosovu": "Ležim i počinjem da osećam žmarce svuda po telu"

17.06.2024

10:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Srećom, prilikom pada nije zadobio povrede

Žarko Laušević je mogao da pogine na snimanju "Boja na Kosovu": "Ležim i počinjem da osećam žmarce svuda po telu"
Copyright Foto: Printscreen/ Youtube

Film "Boj na Kosovu" reditelj Zdravko Šotra snimio je za samo mesec dana, a u ovom ostvarenju igrao je i Žarko Laušević, koji je umalo poginuo na setu glumeći Miloša Obilića.

Svoje sećanje na rad na ovom projektu opisao je u knjizi "Godina prođe, dan nikad" u kojoj je prepričao kako se snimala scena galopiranja.

Antonio Ahel/ATA Images
 

Naime, Laušević je dobio novog konja za scenu, i od samog početka mu je delovao kao da nema posla sa tipičnim jahačkim konjem. Uverili su ga da će sve biti u redu, ali njegove sumnje u vezi sa divljom prirodom konja su se obistinile.

Podivljali konj

"Nešto kasnije se kombi, sa kamerom koji je snimala Obilića u galopu, prevrnuo u jarku, jer ga je moj pastuv prestigao. Šofer mi posle reče da su išli 60 km/h kad je primetio da ih s konjem sustižem i krećem na njih. Nisam mogao da ga zaustavim. Isprobao sam sve što sam učio u jahačkom klubu "Milicioner", na Banjici, i ništa nije radilo. Onda sam, u galopu, krenuo da se oslobađam teške opreme koja bi me mogla ubiti pri padu. Bacio sam najpre koplje, zatim i kacigu", piše Laušević.

Antonio Ahel/ATA Images
 

"Konj je nasrtao na sve što bi nam se našlo na putu. Kao kroz maglu se sećam da su neki ljudi u poslednjem trenutku skakali u stranu. Shvatio sam da moram da skočim sa konja, jer se namerio da me otrese o kamion sa agregatom, koji je bio nekih pedesetak metara dalje. Možda samo par sekundi ranije sam se odupreo rukama o sedlo i odbacio unazad. Padam. Vidim ispred sebe konja, koji se brzo, nakon oslobađanja viška sa njegovih leđa, mirno zaustavio. Ležim i počinjem da osećam žmarce svuda po telu. Ne pomeram se", napisao je glumac detalje sa snimanja scene koja je mogla da se završi kobno.

Srećom, prilikom pada nije zadobio povrede. Laušević je posle ponovo seo na istog konja i uspešno snimio potrebnu sekvencu, prenosi Blic.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike