Telekom nagradio studente na odseku "Novi mediji": Priznanja za instalaciju i seriju fotografija (FOTO)

13.06.2024

13:15

0

Autentičan i kreativan umetnički izraz

Telekom nagradio studente na odseku "Novi mediji": Priznanja za instalaciju i seriju fotografija (FOTO)
Copyright Promo/Jadranka Ilić

Na tradicionalnoj dodeli nagrada Telekoma Srbija za najbolji rad na odseku Novi mediji Fakulteta likovnih umetnosti (FLU), u konkurenciji izuzetnih ostvarenja, žiri se odlučio za radove dvoje studenta, Jelene Rendulić za multimedijalnu instalaciju „Dani porodice“ i Mateje Markovića za seriju fotografija pod nazivom „Ko je kriv?“.

Promo/Jadranka Ilić
 

Stručni žiri su i ove godine činili istaknuti stručnjaci i stvaraoci: Jovan Čekić, redovni profesor na Fakultetu za medije i komunikacije, Stevan Vuković, istoričar umetnosti i Ivana Smiljanić, umetnica.

Kako se navodi u obrazloženju, žiri se opredelio za ove radove jer su se izdvojili svojom autentičnošću i jedinstvenošću, kao rezultat ozbiljnog istraživačkog rada umetnika.

Nagrada se dodeljuje osmi put

Svečanost dodele nagrada i otvaranje izložbe nagrađenih radova privukli su mnoge istaknute ličnosti iz sveta umetnosti, kao i studente i profesore, predvođene dekanom FLU, Radošem Antonijevićem.

Promo/Jadranka Ilić
 

Nagrada Telekoma Srbija se dodeljuje osmi put, kao priznanje za autentičan i kreativan umetnički izraz u domenu novih medija.

Promo/Jadranka Ilić
 

Kompanija kontinuirano podržava FLU i mlade umetnike i nastoji da stvaranjem što boljih uslova podstakne studente da u punoj meri izraze svoju kreativnost i veštine putem daljih istraživanja u ovim umetničkim disciplinama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike