Ekskluzivno! Telekom Srbija član EMMY organizacije: Srpski predstavnik među najboljim svetskim profesionalcima

10.04.2024

11:00

0

Ova godina će biti značajna u premijernom prikazivanju naslova kao što su: "Volja sinovljeva", "Kruna", "Megdan", "Ringišpil", "Konstantinovo raskršće" i mnogi drugi

Ekskluzivno! Telekom Srbija član EMMY organizacije: Srpski predstavnik među najboljim svetskim profesionalcima
Emi nagrada - Copyright Profimedia

Predstavnik Telekoma Srbija, Aleksandra Martinović, postala je najnoviji član međunarodne organizacije „Emi Internešnal“.

Promo/Telekom
 

Aleksandra Martinović, direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija, postala je član eminentne organizacije „Emi Internešnal“ (Emmy International) koja je deo američke Emi (Emmy) organizacije koja okuplja vodeće profesionalce i kompanije iz produkcije igranog sadržaja i televizije.

Velika čast i priznanje

Ova organizacija dva puta godišnje dodeljuje prestižne nagrade (Emmy Awards, International Emmy Awards) za najbolja TV i producentska ostvarenja na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država i na internacionalnom nivou.

Promo/Nebojša Babić
Aleksandra Martinović

- Članstvo Telekoma Srbija u međunarodnoj i svetski priznatoj organizaciji EMMY International je posebna čast, prilika i potvrda da je Telekom Srbija sa svojim timom prepoznat kao značajan kreator kvalitetnog i autentičnog sadržaja u ovom delu Evrope. U poslednjih pet godina Telekom Srbija je proizveo preko 100 naslova i na taj način kreirao novu istoriju i bazu srpske kinematografije koja je svoje gledaoce pronašla u preko 30 zemalja širom sveta.

Dokaz profesionalnosti i posvećenosti našeg kreativnog, ali i prodajnog tima je ostvarena saradnja sa nekim od najvećih distributerskih kuća kao što su Beta film, Mediwan, HBO max, Disney plus koji su kupili naše naslove kao i realizovana saradnja na seriji SCAR sa vodećim španskim igračima na polju produkcije igranog sadržaja kao što je TV Espana, Amazon Prime i Plano e Plano.

Profimedia
 

Članstvo u EMMY organizaciji nam daje priliku da razmenimo i predstavimo strateške projekte koji su pred nama, a koji uključuju rad celokupne kreativne scene Srbije. Kroz prodor Telekoma Srbija na evropsku i svetsku scenu, pravi se prilika za internacionalizaciju naše celokupne kreativne i kinematografske industrije.

Godina 2024. će biti značajna u premijernom prikazivanju naslova kao što su: "Volja sinovljeva", "Kruna", "Megdan", "Ringišpil", "Konstantinovo raskršće" i mnogi drugi, koji će kroz ovakve saradnje i svetske pozornice imati mogućnost da se predstave - izjavila je Aleksandra Martinović povodom članstva u ovoj eminentnoj organizaciji.

Telekom Srbija na globalnoj mapi produkcije igranog sadržaja

Međunarodna akademija televizijskih umetnosti i nauka organizuje niz poslovnih, mrežnih i društvenih događaja za članove širom sveta.

Profimedia
 

Sastanci odbora i članova održavaju se tri do četiri puta godišnje i pružaju priliku da se članovi povežu sa svojim međunarodnim kolegama iz vodećih producentskih i distributivnih kompanija i televizijskih kanala širom sveta.

To praktično znači da će Telekom Srbija biti deo svetskih predstavnika i profesionalaca iz sveta kinematografije sa kojima će se razmenjivati ideje i projekti, što će doprineti dodatnom pozicioniranju Srbije i Telekoma Srbija na globalnoj mapi produkcije igranog sadržaja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike