On je najmlađi slikar na svetu! Prvu sliku je naslikao sa šest meseci i posle svake kaže: "Mama, završio sam" (FOTO)

07.06.2024

10:08

0

Autor: Dejan Ćirić

Do sada je prodao 15 svojih dela

On je najmlađi slikar na svetu! Prvu sliku je naslikao sa šest meseci i posle svake kaže: "Mama, završio sam" (FOTO)
Copyright Profimedia

Ejs Lijam Ankra iz Gane naslikao je svoju prvu sliku kada je imao samo šest meseci, a sada je pre svog drugog rođendana, proglašen najmlađim umetnikom na svetu i upisan u Ginisovu knjigu rekorda.

Dečak iz Gane, registrovan je kao rekorder u trenutku kada je imao samo godinu i 152 dana, a njegova majka Šantel Kukua Egan prijavila ga je za to priznanje još prošle godine. Tada je saznala da Ginisova knjiga rekorda ima specifične propozicije kada je reč o umetnicima.

Profimedia
 

Mama pomaže u otvaranju flašica sa bojama

- Morao je da učestvuje na izložbi i proda neko delo, a da onda taj račun pošaljemo Ginisu kao dokaz - rekla je Egan. 

Mali Lijam je prvu samostalnu izložbu pod nazivom "“The Soundout Premium Exhibition" predstavio u decembru u Muzeju nauke i tehnologije u Akri. Događaju je prisustvovala čak i prva dama Gane, a prodao je devet od deset slika.

- Njegove apstraktne slike inspirisane su svetom koji ga okružuje: bojama, oblicima, teksturama i njegovim raspoloženjem. Svaka je izraz njegove radoznalosti i zadovoljstva u otkrivanju novih stvari - kaže njegova majka u saopštenju za Ginisa.

Dečak slika akrilnim bojama, a sam bira koje od njih će koristiti za koju sliku. Doduše, majka mora da mu pomogne u otvaranju flašica.

Profimedia
 

- Slika od nekoliko minuta do oko pola sata, u zavisnosti od interesovanja u datom trenutku. Nekad ostavi sliku i vrati joj se posle nekoliko dana. Kad delo dovede do kraja, kaže: "Mama, završio sam", kaže Egan za AP.

Ejs Lijam do sada je prodao 15 slika, ali svoju prvu, koju je "naslikao" tako što je puzio preko boja, kada mu je majka spustila platno na pod da ga zabavi, zauvek će ostati u vlasništvu porodice, prenosi Euronews.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike