"Ovo možete da gledate dok perete veš": Kritika uništila novi film Dženifer Lopez (FOTO/VIDEO)

26.05.2024

07:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Iako se većina gledalaca složila da scene u trejleru izgledaju impresivno, mnogi su ubeđeni da je sama priča loša, a sada su i kritičari rekli svoje

"Ovo možete da gledate dok perete veš": Kritika uništila novi film Dženifer Lopez (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Na Netfliks je stigao novi film Dženifer Lopez, naučnofantastična akcija "Atlas" u kome holivudska zvezda igra Atlas Šeperd, ciničnu analitičarku podataka, koja ne veruje veštačkoj inteligenciji.

Ona se pridružuje misiji čiji je cilj da zaustavi zlog robota Harlana, koji se okrenuo protiv čovečanstva iako je stvoren da mu pomogne. Nakon što misija pođe po zlu, Atlas mora da se udruži sa veštačkom inteligencijom nazvanom Smit kako bi preživela i spasla svet.

Profimedia
 

Iako se većina gledalaca složila da scene u trejleru izgledaju impresivno, mnogi su ubeđeni da je sama priča loša, a sada je i kritika sasekla ovaj film. 

Mala, stara video-igra

"Veliki deo filma nalikuje na malu, staru video-igricu. S obzirom na sveprisutnu pretnju veštačke inteligencije koja uništava radna mesta i nagriza kreativnost, priča o važnosti slamanja sopstvenog otpora prema tehnologiji i prihvatanja mašina kao naših novih prijatelja, ne deluje tako dirljivo kako bi film hteo da mislimo u ovom trenutku. Za film koji šalje poruku da bi trebalo da prestanemo da brinemo i da zavolimo tehnologiju, 'Atlas' čini dobar posao pokazujući nam zašto bismo i dalje morali da budemo oprezni s tim."

Profimedia
 

The Hollywood Reporter je napisao kako je ovo film ''koji možete gledati dok perete veš''.

Dženifer je objasnila zašto se odlučila na snimanje ovog ostvarenja i na koji način joj filmovi pomažu.

- Uvek osećam da su filmovi koji snimam odraz mene u određenoj fazi života. Oni mi takođe pomažu tako što me guraju napred u novo poglavlje života. Na kraju čitanja scenarija sam doslovno jecala. Spolja gledano, to je samo akcioni film, ali to je zapravo emotivna, duboka priča o ljubavi i prijateljstvu. Atlas je navikla da isključi ceo svet i bude sama, ali sad je naučila da će jedino ako pusti nekoga u svoj život, a taj neko je u ovom slučaju AI, moći će da se oslobodi boli iz prošlosti. To je najhrabrija stvar koju možete uraditi za sebe i za druge, a to je srušiti te zidove. Stvarno sam ponosna na ovaj film.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike