Haos zbog Skarlet Džohanson i veštačke inteligencije: Čiji je glas?

20.05.2024

16:20

0

Open AI je na svom blogu istakla da glas potiče od anonimne glumice i da nije izabran da bude "imitacija" glasa holivudske zvezde

Haos zbog Skarlet Džohanson i veštačke inteligencije: Čiji je glas?
Skarlet Džohanson - Copyright Profimedia

Kalifornijska kompanija za razvoj veštačke inteligencije Open AI saopštila je da će povući jedan od pet glasova koji koristi audio verzija njenog AI modela Čet Dži-Pi-Ti (ChatGPT), nakon što su korisnici prijavili da isuviše liči na glas holivudske glumice Skarlet Džohanson.

Profimedia
 

Open AI je na svom blogu istakla da glas Skaj (Sky) potiče od anonimne glumice i da nije izabran da bude "imitacija" glasa Skarlet Džohanson, prenosi Blumberg.

Odabrano pet različitih glasova

Kako navodi kompanija, glasovni režim je jedna od najomiljenijih funkcija modela veštačke inteleigencije Čet Dži-Pi-Ti, a firma je kroz pažljiv petomesečni proces selekcije odabrala glasove glumaca koji su nazvani Briz (Breeze), Kov (Cove), Ember (Ember), Džuniper (Juniper) i Skaj (Sky).

Profimedia
 

Blumberg podseća na holivudski film "Ona" (Her) iz 2013. godine o čoveku koji se zaljubljuje u sistem veštačke inteligencije, gde se u jednoj od glavnih uloga pojavljuje Skarlet Džohanson, tačnije njen glas. Radnja filma se odigrava u 2025. godini.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike