Harison Ford nije bio prvi izbor za Indijanu Džonsa: Spilberg je želeo drugog glumca, ali je on iz jednog razloga odbio ulogu (FOTO)

21.04.2024

09:50

0

Autor: Dejan Ćirić

Izabrao je da bude Magnum u čuvenoj seriji

Harison Ford nije bio prvi izbor za Indijanu Džonsa: Spilberg je želeo drugog glumca, ali je on iz jednog razloga odbio ulogu (FOTO)
Harison Ford kao Indijana Džons - Copyright Profimedia

Harison Ford je debitovao u ulozi Indijane Džonsa u filmu "Otimači izgubljenog kovčega", 1981. godine, i potom je odigrao ovu ulogu u još četiri naslova. Međutim, ono što se malo zna je da su reditelji prvo želeli Toma Seleka za ulogu legendarnog avanturiste, ali je glumac ovaj posao odbio.

Profimedia
 

Govoreći o svojoj karijeri u memoarima "You never know" Selek je otkrio je da je umesto Indijane Džonsa izabrao da bude Magnum u seriji koja će se pokazati kao izuzetno popularna u decenijama koje su dolazile.

Glumac je naveo da je imao audiciju za Indijanu pred Stivenom Spilbergom i Džordžom Lukasom, ali se tada nije osećao mnogo nervozno jer je više bio zabrinut da li će pilot epizoda za njegovu seriju uspeti.

Profimedia
 

Impresivan na audiciji

"Stigao sam tamo, Stiven me je brzo pozdravio, dao mi stranice scenarija, rekao mi da ne brinem i da imam vremena da se pripremim. Čekala me je i garderoba. Šešir i kožna jakna", napisao je glumac.

Tom je impresionirao Lukasa i Spilberga koji su mu ponudili ulogu. 

"Mislim da mi je Stiven rekao da sam dobio posao. Džordž je uvek bio nekako tih. Uvek razmišlja, shvata stvari. Ali mislim da sam primetio barem tračak osmeha na njegovom licu. Nemam pojma kako sam odgovorio. Nadam se da sam bar rekao hvala", navodi Selek.

Profimedia
 

Tom je dobio ceo scenario i odmah se povezao sa likom, rekavši da je cela stvar "fantastična", ali da još uvek čeka informacije o "Magnumu". Ubrzo je serija bila zvanično odobrena i on je bio pozvan da odmah počne da snima, a Harison Ford je dobio ulogu slavnog arheologa, prenosi Blic

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike